У неділю, 4 червня, в азербайджанському секторі Каспійського моря відпочиваючі стали свідками вибуху, який стався в результаті виверження грязьового вулкана.

Про це заявив директор Республіканського сейсмологічного центру Гурбан Етірмішлі, передає портал haqqin.az.

За його словами, виверження вулкана супроводжується вогнем і вибухами, а коли це відбувається в морі, за товщею води не видно грязьової лави.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Коли виверження відбувається на суші, то в повітря викидається певна кількість вогню, після чого вулкан починає вивергатися грязьовою лавою", — заявив Етірмішлі.

Він вказав, що грязьові вулкани зазвичай вивергають вогонь не довго - 10-20 секунд.

У неділю ввечері, 4 липня, в соцмережах з'явилися кадри вибуху, що стався в азербайджанському секторі Каспійського моря, які зняли очевидці.

Зазначалося, що цей вибух стався нібито на нафтовидобувній платформі азербайджанської компанії SOCAR. А самі нафтовики говорили, що міг вибухнути корабель.

Заступник голови департаменту зі зв'язків з громадськістю SOCAR Ібрагім Ахмедов заявив, що "вибух в Каспійському морі не має нічого спільного з об'єктами, що знаходяться під прямим контролем SOCAR".

Нагадаємо, раніше В Італії сталося потужне виверження вулкана Стромболі, сотні людей в небезпеці

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Ворота пекла" перемістилися на Кіпр: Острів охопив масштабну лісову пожежу, є загиблі

Також «Знай.иа " писав, що Райський куточок перетворився на "браму пекла" через нафту: людей не евакуюють, полум'я піднімається з глибини