Натільний хрестик - один з найважливіших атрибутів для православних вірян. Це ніяка не прикраса, а справжній священний символ, відношення до якого має бути відповідним.

Сьогодні ви дізнаєтеся, що категорично заборонено робити з цим священним атрибутом, передає портал " Ukr.Media".

Відданість вірі передбачає постійне носіння хрестика на тілі. Враховуючи, що це дуже особистий символ, священики рекомендують відмовитися від покупки великих і дорогих хрестів з дорогоцінними каменями. Хрестик повинен бути звичайним і абсолютно непомітним.

Натільний хрестик, кадр з відео
Натільний хрестик, кадр з відео

Купувати хрестик без потреби

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В процесі обряду хрещення священик вішає на шию звичайний хрестик. Такий символ потрібно постійно носити на грудях. Купувати замість нього більш красивий і дорогий хрест, просто тому, що людині так захотілося, не можна.

Самому освятити хрестик

Цінність хрестика не розп’яття, що символізує страждання Христа, а в тому, що його освячують під час спеціального обряду. Завдяки цьому хрестик стає наймогутнішим оберегом людини. А ось освячувати хрестик самому не слід, цей обряд має право проводити лише священнослужитель.

Носити хрестик над одягом

Розглянутий атрибут віри і називається натільним тому, що носять його на тілі, а значить, під одягом. Це непорушне правило, яке обов’язкове до дотримання усіма християнами.

Тим же, хто звертає увагу на священнослужителів, що носять хрести поверх ряси, хочеться роз’яснити один важливий нюанс. Видимий нами атрибут віри називається наперсним хрестом. Це спеціальний хрест, який надягають для проведення служб. Натільний хрестик священнослужителі носять, як і всі віруючі християни, тобто під одягом.

Натільний хрестик, кадр з відео
Натільний хрестик, кадр з відео

Знімати хрестик без потреби

Хрестик служить оберегом для хрещеної людини, але тільки тоді, коли знаходиться на тілі. Тому знімати його без особливих на те причин, не рекомендується.

Поєднувати хрестик з амулетами

Крім хрестика на мотузці не повинно бути нічого зайвого. Вішати на неї якісь амулети або зодіакальну символіку неприпустимо. Всі ці речі вважаються заборонами і відкидаються християнською церквою.

Викидати зламаний хрестик

Хрестик, який прийшов в непридатність не можна викидати на сміття. Невеликі пошкодження хрестика цілком можна відремонтувати самостійно або віднести в антикварну майстерню. Коли ж розп’яття прийшло в непридатність, його слід віднести до церкви і там замінити новим.

Носити не освячений хрестик

Церква не накладає заборону на носіння не освяченого хреста. Однак, хрестик, який не піддавався церковним обрядам, є простою прикрасою. А прикраси не мають нічого спільного з вірою.

Нагадаємо, попросіть у Бога допомоги зцілитися: молитва, яка допоможе кожному

Як повідомляв "Знай.ua", календар молитов на липень 2021: у ці хвилини ангел-хранитель чує найщиріші прохання

Знай.ua писав, потужна молитва за дітей і онуків: як просити у Всевишнього захисту для найрідніших на відстані