Ціни на алкоголь в Україні зростуть у найближчому майбутньому. Відповідний законопроект вже проголосували у Верховній Раді, за нього віддали свої голоси 264 народних депутати.

Відповідно до законопроекту №5600, до Податкового кодексу будуть внесені численні зміни, які дозволять підвищити суму акцизного податку на алкогольні напої на 5%.

Відповідно, акцизний збір за літр пива складе 2,92 гривні замість теперішніх 2,78 гривень.

Вилучення з незаконного обігу алкоголю і тютюну, facebook.com/pressjfo.news
Вилучення з незаконного обігу алкоголю і тютюну, facebook.com/pressjfo.news

Відповідно, 59,82 гривні за літр 100-% спирту при середньому вмісті спирту в напої 5%. Акцизний збір на ігристі вина – зросте з 11,65 гривень за літр до 12,23 гривень за літр, на вина та інші напої, отримані шляхом бродіння - з 8,02 гривень за літр до 8,42 гривень за літр.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

алкоголь, фото Pxhere
алкоголь, фото Pxhere

Акцизний збір на міцні алкогольні напої планують підвищити з 126,96 гривень за літр до 133,31 гривень за літр, на сидр - з 1,06 гривень за літр до 1,11 гривень за літр.

Нагадаємо, в Україні зросте вартість бензину: ціни такі, що краще ходити пішки. Цього разу подорожчання палива буде незначним.

Як повідомляв " Знай.ua", капуста - на 129%, буряк - на 98%: в Україні подорожчали овочі. Також подорожчання не обійшло стороною алкоголь, де ціна пива зросла на 4,2%.

Знай.ua писав, ціни на крупи в Україні злетіли вгору: на скільки подорожчали гречка, манка і пшоно.