Стало відомо про те, що в частину України приходить посуха. На півдні країни вже з'явилися випалені від сонця спекотні місця, і навіть дощове літо не допомагає.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету програми Факти на телеканалі ICTV.

Журналістка каже, що деякі регіони, з стрімких кліматичних змін, перетворюються на випалені жаркі місця, і територія цього постійно розширюється.

Посуха, фото: Unian
Посуха, фото: Unian

У зоні ризику дві третини областей країни, так як, в минулому році, в деяких мріях не було дощів приблизно по чотири місяці, і звідси такий сумний результат.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

Аграрії, до слова, донині намагаються закрити кредити, щоб стабілізувати ситуацію, адже, велика частина врожаю була, на жаль, загублена.

Пустеля, Цікаві факти
Пустеля, Цікаві факти

Незабаром, в Одесі, а також ще в двох областях України повинна буде запрацювати система зрошення грунту. Якщо зараз там поливають 11 відсотків землі, то вже незабаром ця площа буде збільшена на половину. Попередня вартість робіт становить 200 мільйонів гривень.

Полив городу, фото: скріншот з відео
Полив городу, фото: скріншот з відео

Завдяки відновленню регулярного поливу, в Одеській області планують зібрати на чверть більше врожаю, і відбудеться це вже наступного року.

Раніше фахівці розповідали про те, що через посуху, за останні 30 років зникло приблизно 10 тисяч річок. Радник глави українського МВС Михайло Апостол говорить про те, що якщо так продовжиться і далі, то через 20-30 років Україні доведеться імпортувати питну воду.

До слова, ООН визнає, що дефіцит води в світі-найважливіша проблема. Більше двох з половиною мільярдів людей не мають доступу до чистої питної води.

Нагадавши, черви будуть тікати з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід. Засіб для порятунку врожаю малини від шкідників

Як повідомляв портал Знай.ua, Як виростити солодкі помідори: це простий засіб є в кожному будинку. Секрет вирощування солодких помідорів

Також Знай.ua писав, соковиті помідори на борщ і томатну пасту: хитрощі ВИРОЩУВАННЯ для городників.