Навіть невелика кількість дрібних черв'яків в плодах малини здатна зіпсувати врожай, а відповідно й настрій садівникові. Щобільше, шкідників складно помітити до тих пір, поки ягоду не зняли з плодоніжки.

Як правильно доглядати за малиною, щоб на ній не було черв'яків розповідає телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

Як радять досвідчені садівники, у період бутонізації і цвітіння малини, ввечері жуків можна струшувати на розстелену плівку, а потім знищити, бажано спалити в багатті.

Вирощування малини, кадр з відео
Вирощування малини, кадр з відео

Проте, такий спосіб має один недолік - він досить трудомісткий і займає дуже багато часу, адже цю процедуру потрібно проводити щодня до повного знищення усіх шкідників.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Крім того, малину можна обприскувати розчином з гірчиці. Для його приготування 20 г порошку гірчиці розчиняють у відрі води і настоюють півдня. Коли засіб проти шкідників буде готовий, кілька разів обробляють ним малинові кущі.

Варто зауважити, що існує й інший варіант цього засобу - гірчицю можна замінити харчовою содою. У цьому випадку 2 повні столові ложки соди дають на 10 літрів води.

Вирощування малини, Щоденник дачника / Телеграм
Вирощування малини, Щоденник дачника / Телеграм

Нагадаємо, як правильно поливати баклажани й перець: ці прості правила врятують урожай. Основні правила вирощування перцю і баклажанів, завдяки яким врожай неабияк потішить. У випадку, коли баклажани й перець страждають від спраги, вони зупиняються в рості й не цвітуть.

Як повідомляв портал "Знай.ua", як виростити солодкі помідори: цей простий засіб є у кожному домі. Секрет вирощування солодких помідорів

Також "Знай.ua" писав, як правильно поливати капусту на городі: шкідники втечуть, а урожаю заздритимуть всі. Поради стосовно вирощування капусти на грядці