В українців залишилося два місяці, щоб підготуватись до податкової амністії. Цей процес почнеться з 1-го вересня, якщо закон підпише Президент.

Це означає, що всі ті, хто отримував прибутки незаконним шляхом, зможуть їх відкрити. Проте, за індульгенцію проти покарання треба буде заплатити невеличкий податок, який становитиме від 2,5 до 9% від того, що було нажито нечесно.

Зазначається, що це декларування має бути добровільним і одноразовим. Водночас фахівці бачать чимало ризиків.

Податки в Україні, кадр з відео
Податки в Україні, кадр з відео

Амністію зможуть отримати, наприклад, всі ті, хто заробив чималий капітал за кордоном і не легалізував його. А також підприємці, які виплачували зарплати в конвертах та українці, які працювали нелегально і накопичили чимало тіньових грошей.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Наразі це питання уже вирішене парламентом і, очевидно, дасть добро президент, адже це була його передвиборча обіцянка. Аби легалізувати тіньові статки, необхідно буде сплатити одноразово невеликий податок. У такому випадку за попереднє ухиляння не каратимуть.

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

Скільки доведеться сплатити за податкову амністію:

1. Найменше - 2,5% сплатить той хто купував облігації внутрішньодержавної позики.

2. 5% доведеться віддати за нерухомість чи кошти, розміщені в Україні.

3. Найвища ставка - 9% - для власників активів за кордоном.

Таким чином держава має намір зменшити тіньовий сектор. Варто зауважити, що вже на сьогодні на всі солідні транзакції запитують походження доходу.

Не зможуть легалізувати гроші теперішні та колишні держслужбовці, а також олігархи. Та експерти попереджають, ефекту амністія може не дати, бо довіра до держави невисока. Слід додати, що за оцінками уряду, тіньовий сектор, це третина всієї економіки.

Нагадаємо, Андрій Шевченко показав, що відбувається у Римі перед матчем з Англією: "Щасливий повернутися". Андрій Шевченко показав підготовку української збірної перед матчем з Англією

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські козаки встигли "обіграти" Англію на Євро-2020 ще до матчу: "З перемогою, друзі!". Футбольна збірна України зіграє матч 1/4 фіналу Євро-2020 проти команди Англії

Також "Знай.ua" писав, Україна вирвала перемогу у Швеції з рахунком 2:1 - найяскравіші моменти матчу. Україна перемогла Швецію в 1/8 фіналу чемпіонату Європи