Зараз ідеальний період для приготування заготовок на холодну зиму. Любителям кабачків обов'язково сподобаються рецепти домашнього лечо на будь-який смак.

"Сад і город" розповів, як приготувати смачну угорську страву лечо на основі кабачків.

Рецепт: класичне кабачкове лечо

Інгредієнт:

- 4 кг кабачків;
- 4 кг помідорів;
- 1 кг болгарського перцю
- 3 головки часнику;
- 150 мл рослинного масла;
- 100 мл оцету;
- 100 г цукру,
- 80 г солі.

Приготування:

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Кабачки розрізають висипають у каструлю. Томати очищають від шкірки, перець від насіння, овочі подрібнюють, виливають до кабачків. Слідом відправляють сіль і цукор разом з рослинним маслом.

Доводять до кипіння, тримати 10 хвилин, поки не перестане утворюватися піна, потім додають видавлений часник і оцет. Через 3 хвилини можна розкласти всю масу по підготовленим баночках, стерилізувати на водяній бані 20-30 хвилин в залежності від обсягу. Після цього закручують кришки, прибирають заготовки на зберігання.

Рецепт: кабачкове лечо з виноградом

Інгредієнт:

- 1 великий кабачок
- 300 г зеленого винограду
- 3 помідори
- 1 солодкий перчик
- 3 зубчики часнику
- половинку гіркого перцю
- 100 г томатної пасти
- 50 мл рафінованої рослинної олії
- 0,5 ст. л. оцту
- 1 неповну ч. л. базиліка
- кілька горошин чорного перцю.

Приготування:

Солодкий перчик запікають, потім чистять, ріжуть. Томати бланшують, знімають шкірку, ріжуть, перетворюють в пюре, викладають у каструлю. Туди ж відправляють часник, томатну пасту, підсмажену на олії, доводять до кипіння. Потім кидають кабачкові брусочки довжиною до 3 см, болгарський перець, порізаний дрібно гіркий, 10 хвилин варять.

Виноград перетворюють в сік, разом з маслом виливають його до овочів. Висипають базилік, виливають оцет, кип’ятять 2 хвилини. Горошинки перцю кидають прямо в банки, а зверху розливають лечо. Закочують кришками, обгортають до повного охолодження перевернуті банки.

Нагадаємо, приготуйте домашній квас всього за шість годин: простий і унікальний рецепт.

Як повідомляв Знай.uа, дуже смачна і проста закуска з кабачків за кілька хвилин: порадує будь-яку компанію.

Також портал Знай.uа писав, що чоловік насварив за те, що мало: унікальний рецепт кабачків зі смаком грибів.