Українські курорти слідом за нашестям медуз та комах-сонечок атакувала нова проблема – змії. Про те, що плазуни цього року зустрічаються у великій кількості саме біля моря, розповіли «Новини.LIVE» у Телеграмі.

Як зазначається, нашестя змій помітили саме на курортах, розташованих на узбережжі Чорного та Азовського морів. За словами туристів, які вже встигли «познайомитися» із цими тваринами, особливо багато змій в Приморську, Урзуфі, Мелекіно та Азовській Ялті.

Зі слів зоопсихолога Сергія Клочка, у наших штротах зовсім небагато видів змій, які можуть становити небезпеку для людини. Також він зазначив, що змії рідко атакують людину першими при випадковій зустрічі.

Вкусила змія, фото: МВС Facebook
Вкусила змія, фото: МВС Facebook

Спеціаліст також дав пораду, як вберегтися від укусу змії:

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще
  • По-перше, варто озброїтися довгою палицею – якщо доведеться іти через високу траву, краще ворушити попереду себе паличкою, щоб відлякати змій;
  • По-друге, не треба ловити змію, якщо ви її зустріли,
  • По-третє, варто пам’ятати, що змії найбільш активні вдень. Тому, якщо ви зустріли змію, відійдіть від неї на відстань щонайменше 1,5 метра.

Для прогулянки на природі обирайте одяг, який може захистити вас від укусу. Наприклад, довгі штани з цупкої тканини, які можна заправити в високі черевики.

Нагадаємо, в окупованому Криму річки вийшли з берегів через сильні зливи, жителів евакуюють. Вже затопило кілька населених пунктів, на місці працюють рятувальники.

Як повідомляв Знай.uа, над Києвом нависла незвичайна "хмара-ковадло": унікальне видовище зняли на камеру. Над столицею нависла незвична хмара у формі ковадла, яку досить не часто можна побачити.

Також портал Знай.uа писав, що спека в Київській області змінилася штормом і градом з яйце: буревій по всій території. У деяких регіонах Київської області переросли в град і шквальний вітер. Хвацько досягає 15-20 метрів за секунду.