Відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода наприкінці робочого тижня. Чи надовго нас покинув циклон.

Про це вона розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, де детально розповіла про погоду в кожному регіоні.

Нарешті антициклон прийшов і в Україну. У п'ятницю, 9 липня не очікується дощів, вся територія країни буде сухою. На відміну, від європейських країн, таких як Франція або Німеччина, до яких поступово підібрався циклон зі зливами і похолоданням.

Спека починає посилюватися, і в п'ятницю, 9 липня стовпчики термометрів покажуть від 29 до 33 градусів тепла.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

На другій карті, яка прикріплена до публікації, видно температурну палітру на неділю, 11 липня. Практично вся Європа загрузла в спеці, в іспанському Мадриді і зовсім обіцяють до 41 градуса, тоді як в Парижі всього 23. Різниця відчутна.

Погода в Україні 9 липня, фото: Facebook
Погода в Україні 9 липня, фото: Facebook

Потрібно взяти цю інформацію до уваги, адже, в Україні в найближчі кілька днів, а також на початку наступного тижня спека буде лише посилюватися, зокрема, в східній її годині.

У Києві ж, п'ятниця, 9 липня буде з сухою погодою, а температура на термометрах не підніметься вище 30 градусів.

Освіжаючий дощик пройде лише в понеділок, 12 липня, однак, до цього ще кілька днів, та й спека не спаде не дивлячись на це.

Погода у світі 9 липня, фото: Facebook
Погода у світі 9 липня, фото: Facebook

"Не забувайте панамки, віяла, маленьку водичку в сумочку або велику - в машину, і поступайтеся місцем старшим і дітям у водоймах, які - прогнозую - будуть перенасичені в найближчі дні))" - підсумувала в публікації Наталка Діденко.

Сонце / фото: Pixabay
Сонце / фото: Pixabay

Нагадаємо, що Українське місто через зливу перетворилося на Венецію, доводиться плавати на човнах.

Як повідомляв портал Знай.ua, можливі шквали і потужний град: в Україні на кілька днів істотно зіпсується погода, прогноз синоптика

Також, Знай.ua писав, що в Україну нарешті прийде довгоочікуване потепління, синоптик Діденко визначила найкращий час для городу і прогулянок