Відомий український шеф-кухар і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати улюблений літній десерт. Італійське морозиво в домашніх умовах.

Новим рецептом він поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за ним стежить понад 190 тисяч користувачів.

Легкий рецепт, який обов'язково потрібно приготувати цього літа. Натуральне морозиво буде тримати довго текстуру в морозилці.

На скляну форму в 1,5 л. вам знадобляться наступні інгредієнти:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще
  • 7 жовтків;
  • 100 г цукру;
  • 20-25 г коньяку;
  • 300 г вершків 30-35 відсотків жирності;
  • 80 г молочного шоколаду і 80 г фісташок для прикраси;
  • Всередину можна покласти 200 г свіжих ягід.

У скляну або металеву миску потрібно засипати цукор, жовтки і вилити коньяк. Все це перемішати віночком, і зробити на середньому вогні водяну баню.

Морозиво, фото: скріншот з відео
Морозиво, фото: скріншот з відео

Якщо користуєтеся термометром, нагріваємо до 72 ℃. Але дуже обережно, щоб не згорнулися жовтки. Можлива і менше температура-нічого страшного. Якщо немає термометра, доведіть суміш до гарячого стану, щоб вона стала щільною і цукор повністю розчинився. Не забувайте постійно інтенсивно помішувати!

Морозиво, фото: скріншот з відео
Морозиво, фото: скріншот з відео

Готову суміш потрібно залишити, щоб вона охолола, і накрити при цьому харчовою плівкою.

Окремо збийте охолоджені вершки так, щоб вийшла не сильно щільна пінка. Для хорошого результату, потрібно, щоб вони постояли в холодильнику добу.

Далі акуратно віночком потрібно змішати збиті жовтки з вершками, і спробувати на смак. Саме зараз прийшов момент для ягід, але, це за бажанням.

Форму для морозива застеліть одноразовою плівкою, перелийте туди суміш і залиште приблизно на 8 годин в морозилці, можна і на всю ніч.

Морозиво, фото: скріншот з відео
Морозиво, фото: скріншот з відео

"Після заморозки дістаньте з форми, полийте розтопленим шоколадом і посипте подрібненими фісташками. Горіхи краще підсмажити заздалегідь. До речі, їх можна додавати і в середину десерту, як і шоколад" - розповідає кухар.

Раніше повідомляли, дуже прості, смачні і ситні рецепти до Дня вінегрету: приготує кожна господиня.

Як повідомляв Знай.uа, ароматні картопляні млинці з сиром-просте і смачне блюдо до обіду.

Знай.uа писав, кабачкові деруни з грибною начинкою: львів'янам підказали просте блюдо з дарів лісу та городу.