В Україні знову зафіксували подорожчання житла на первинному ринку.

Асоціація фахівців з нерухомості України (АСНУ) заявляти, що ціни зросли на 15-18%, за підсумками першого півріччя. За підсумками цілого року - вартість житла може зрости до 25%. Ріелтори відзначають, що на вторинному ринку, в залежності від певного регіону, ціна підскочила на сім-десять відсотків.

нерухомість, скріншот з відео
нерухомість, скріншот з відео

Варто очікувати стабільності протягом усього липня і до середини серпня, проте під кінець літа і до середини грудня-можуть відбутися істотні цінові зміни. Юрій Піта, який виступає президентом Асоціації фахівців з нерухомості, вважає, що зростання попиту на житло більш ніж на 20% і виступає причиною підвищення цін. Він також додав, що розвиток іпотеки та лояльні програми забудовників - об'єктивні фактори впливу.

Податок на нерухомість, кадр з відео
Податок на нерухомість, кадр з відео

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"У громадян з'явилося більше можливостей стати власниками житла навіть за відсутності повної вартості квартири", - зауважив Юрій Піту.

З боку безальтернативність для збереження і примноження коштів на ринку нерухомості. А ось податки не мають прямого впливу на вартість житла, на думку представників Міністерства фінансів України.

Рієлтор, кадр з відео
Рієлтор, кадр з відео

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі розповіли про "острови тепла": топ місць, де не можна сховатися від спеки

Як повідомляв Знай.ua, у Франківську піднімуть ціни на проїзд, експерт назвав причини: замість 6 гривень 10

Також Знай.ua писав, тарифи на опалення в Києві зростуть до 30-40%: що таке "оплата авансом" і як вона буде діяти