Відео на YouTube-каналі виклав командир екіпажу літака Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов.

Незвичним для глядачів у цьому ролику є те, що його частину записали не із кабіни літака чи із землі, а саме із повітря, за допомогою квадрокоптера, який певний час супроводжував авіасудно під час перельоту авіалайнера до Німеччини. На відео видно зліт легендарного українського літака-гіганта із аеродрому в Гостомелі, поблизу Києва (саме цю частину знято з повітря) та приземлення в німецькому Лейпцигу.

Здійнявшись у небо Ан-225 Мрія, похитав крилами – це звичне привітання для авіалайнера. На фоні відео добре чутно про що розмовляв екіпаж в кабіні.

"Наш найбільший транспортний літак відправився в черговий політ. На Ан-225 Мрія ми летимо в Лейпциг. Вас чекає невелике оповідання про особливості двигунів Д-18. А ще дуже красивий зліт і чудові відео з польоту", – йдеться у підписі до відео

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також пілот Антонов показав у відео кабіну пілотів "Мрії", його салон і розповів про особливості двигунів цього відомого на весь світ літака, а також про те, яким чином відбувається його вивантаження та завантаження.

Нагадаємо, Ан-225 «Мрія» (кодове ім'я НАТО — «Козак» англ. Cossack) — найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова. Головний конструктор — Віктор Ілліч Толмачов. Ан-225 із максимальною злітною масою 640 т є найважчим літаком у світі. Для порівняння, третій за вантажопідйомністю (після Ан-124 «Руслан») американський військово-транспортний літак C-5 Galaxy має максимальну злітну масу 381 т. Відстань, яку здолав літак братів Райт під час першого польоту є меншою за розмір вантажного відсіку «Мрії». Цей літак є також найбільшим у світі літаком, що піднявся в повітря більше одного разу (хоча розмах його крила й менший, ніж в американського літака Г'юз H-4 «Геркулес», котрий зробив лише один короткий випробувальний політ на низькій висоті). Літаки Ан-124 «Руслан» та Ан-225 більші від C-5 Galaxy, що є найбільшим літаком у США.

У листопаді 2004 року Міжнародна федерація повітроплавання внесла Ан-225 до Книги рекордів Гіннеса за його 240 рекордів.

Нагадаємо, В Україну з Китаю прилетів найбільший в світі літак з медичним вантажем, встановлено світовий рекорд

Також, Знай.ua писав Український "монстр" встановив черговий рекорд та привіз в країну 150 тонн захисту

Як повідомляв портал Знай.ua Українська ″Мрія″ наробила ажіотажу в польській столиці, відео приземлення літака-гіганта