У Рівненській області в селах Рокитнівського району для жінки провести в декреті 30 років, звичайна справа. А сім'ями, у яких по 10 дітей - нікого не здивуєш.

Про це розповіли в сюжеті ТСН.

Рокитнівський район район вважають рекордсменом за народжуваністю. Наприклад в селі Глинному живе понад 600 багатодітних сімей. У жителів навпаки дивиною є сім'ї, у яких всього пару дітей.

Як розповів староста села Микола Ковалевич, то він виріс у родині, де було 15 дітей. А ось він обзавівся "всього" 9-ма.

Як зазначає завідувачка пологового будинку Людмила Коцюрубська, слово сім'я для місцевих це навіть не "7-я", а всі 10 і навіть рекодні 19.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У Глинному живе і мама-рекордсменка Світлана Ковалевич, яка народила 19 дітей. А в декреті жінка провела вже 30 років, майже стільки ж її старшому синові. У цій родині щомісяця відзначають Дні народження дітей, кожне з яких багатодітна мама пам'ятає безпомилково.

"Навіть знаю, в який день народила кожного, і о котрій годині знаю. Всіх до Єдиного", - каже Світлана.

Крім 19-ти дітей у жінки стільки ж онуків, хоча за місцевими мірками, це ще не багато.

А ось літнє подружжя Петро і Антоніна довго намагалися підрахувати всіх своїх онуків, поки не нарахували 70. Зізнаються, що зібрати таку велику сім'ю за святковим столом було б непросто, тому що в будинку немає стільки місця.

Нагадаємо, раніше Багатодітна вдова Софія Стужук зізналася в батьківських помилках: "я погана мати"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Квітневий лелека змусив львів'ян вчити таблицю множення: "сім двійнят, дві трійні"

Також «Знай.иа " писав, що У Мінсоцполітики заговорили про підтримку багатодітних сімей: хто отримає виплати і скільки