У Європі знову фіксують зростання ціни на газ. Про це повідомляє профільне видання Angi, посилаючись на дані торгів, "Бізнес Цензор".

Як повідомляється, вартість газу на спотовому європейському ринку після недовгострокового падіння нижче 400 доларів за тисячу кубометрів, знову пішла вгору.

Зокрема, ціна на газ з постачанням станом на 9 липня на хабі TTF, розташованому в Нідерландах, підскочила до 417 доларів за тисячу кубометрів. Хоча на попередніх двох торгових сесіях вартість контракту "на день вперед" просіла, станом на 7 липня досягнувши приблизно 399 доларів за тисячу кубометрів.

Максимум контракту був зафіксований 5 липня, тоді він піднявся до 466 доларів за тисячу кубометрів.

Співробітник Львівгазу, фото ілюстративне: Facebook
Співробітник Львівгазу, фото ілюстративне: Facebook

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відзначається, що аукціон на додаткові "тверді" газотранспортні потужності з прокачування газу через Україну проводять на додаток до бронювання на основі довгострокового контракту.

Нагадаємо, в Україні зросте вартість бензину: ціни такі, що краще ходити пішки. Цього разу подорожчання палива буде незначним.

Як повідомляв " Знай.ua", капуста - на 129%, буряк - на 98%: в Україні подорожчали овочі. Також подорожчання не обійшло стороною алкоголь, де ціна пива зросла на 4,2%.

Знай.ua писав, ціни на крупи в Україні злетіли вгору: на скільки подорожчали гречка, манка і пшоно.