Як відомо, виноробство-мистецтво, секретам якого потрібно вчитися роками, однак, завжди можна спробувати приготувати його вдома самому. Рецепт ягідного вина, яке стане родзинкою будь-якого застілля.

Зрозуміло, що не все може вийти з першого разу, і воно буде трохи відрізнятися від того, яке роблять професіонали, однак, якщо правильно розрахувати всі пропорції, то все обов'язково вийде.

Зараз ми вам розповімо, як приготувати ягідне вино. Дуже легкий рецепт, з яким впорається кожен.

У перший день потрібно взяти 2,5 кілограма будь - яких ягід, після його їх подрібнити-іншими словами потовкти. Далі додаємо 50 г родзинок і 400 мілілітрів води.

Келих вина, фото: pixabay
Келих вина, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Показати ще

У другий день потрібно додати 200 г цукру, і ще стільки ж води.

Далі йде перерва, практично тиждень, весь цей час напій настоюється. На 8-й день потрібно віджати мезгу, і додати ще 200 мілілітрів оди і 200 г цукру, після чого встановити гідрозатвор, або ж просто використовувати гумову рукавичку, а на пальці голкою виконати невелику дірку.

Вино з ягід, фото: вільне джерело
Вино з ягід, фото: вільне джерело

11-й день-в мезгу додати 200 мл води і 100 г цукру; в сік (під гідрозатворів) - 500 мл води і 500 г цукру.

17-й день-віджати мезгу, в отриманий сік додати 400 г цукру, 400 мл води і перелити в бутель c гідрозатворів.

Вина Закарпаття, фото: скріншот з відео
Вина Закарпаття, фото: скріншот з відео

Через 21 день, тобто три тижні, додаємо знову 400 мілілітрів води і 200 г цукру. Коли бродіння буде закінчено, Рукавичка почне поступово опускатися. Вино зливає з осаду і розливаємо по підготовленим заздалегідь тарам.

Виходить неймовірно смачно, а головне бюджетно. Це в рази економніше, ніж купувати кожен раз на застілля нову пляшку.

Нагадаємо, консервуємо полуницю в сиропі цілими ягідками: простий і смачний рецепт

Як повідомляв Знай.ua, Пухлі вареники з вишнями на кефірі: ароматний десерт з сезонних ягід

Знай.ua писав, Як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди