Як відомо, виноробство-мистецтво, секретам якого потрібно вчитися роками, однак, завжди можна спробувати приготувати його вдома самому. Рецепт ягідного вина, яке стане родзинкою будь-якого застілля.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗрозуміло, що не все може вийти з першого разу, і воно буде трохи відрізнятися від того, яке роблять професіонали, однак, якщо правильно розрахувати всі пропорції, то все обов'язково вийде.
Зараз ми вам розповімо, як приготувати ягідне вино. Дуже легкий рецепт, з яким впорається кожен.
У перший день потрібно взяти 2,5 кілограма будь - яких ягід, після його їх подрібнити-іншими словами потовкти. Далі додаємо 50 г родзинок і 400 мілілітрів води.
У другий день потрібно додати 200 г цукру, і ще стільки ж води.
Далі йде перерва, практично тиждень, весь цей час напій настоюється. На 8-й день потрібно віджати мезгу, і додати ще 200 мілілітрів оди і 200 г цукру, після чого встановити гідрозатвор, або ж просто використовувати гумову рукавичку, а на пальці голкою виконати невелику дірку.
11-й день-в мезгу додати 200 мл води і 100 г цукру; в сік (під гідрозатворів) - 500 мл води і 500 г цукру.
17-й день-віджати мезгу, в отриманий сік додати 400 г цукру, 400 мл води і перелити в бутель c гідрозатворів.
Через 21 день, тобто три тижні, додаємо знову 400 мілілітрів води і 200 г цукру. Коли бродіння буде закінчено, Рукавичка почне поступово опускатися. Вино зливає з осаду і розливаємо по підготовленим заздалегідь тарам.
Виходить неймовірно смачно, а головне бюджетно. Це в рази економніше, ніж купувати кожен раз на застілля нову пляшку.
Нагадаємо, консервуємо полуницю в сиропі цілими ягідками: простий і смачний рецепт
Як повідомляв Знай.ua, Пухлі вареники з вишнями на кефірі: ароматний десерт з сезонних ягід
Знай.ua писав, Як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди