НБУ повідомив про кількість виданих банком іпотечних кредитів українцям і оголосив про відсотки ефективних ставок по іпотеці.

За травень місяць 2021 року видали 843 іпотечних кредити на загальну суму 666 900 000 грн. Всього за перші п'ять місяців українські банки видали 3651 іпотечних кредитів на загальну суму понад 2800000000 грн.

Порівнюючи процентне співвідношення з періодом минулого року - нове іпотечне кредитування зросло майже в 2,5 рази за кількістю кредитних договорів і більш ніж потроїлося в грошовому вимірі.

Кредити на купівлю житла на вторинному ринку нерухомості в травні склала 89% від кількості і 87% від обсягу всіх виданих іпотечних кредитів.

Середній розмір кредиту на купівлю житла в травні зберігся на рівні 791 тис.грн. На купівлю первинної нерухомості середній розмір нового іпотечного кредиту знизився до 878 тис.грн, у квітні він був на рівні 925 тис. грн, вторинної нерухомості - до 780 тис. грн з 771 тис. грн.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"Опитування банків свідчать, що ринок іпотечного кредитування дуже концентрований. П'ять найактивніших банків уклали понад 90% нових угод. У травні середньозважена ефективна ставка іпотечного кредиту знизилася в обох сегментах: - на первинному ринку - до 15,7% з 17,4% у квітні, - на вторинному-до 13,4% з 13,5%. Помітне зниження вартості кредитів на первинному ринку в травні відбулося через зменшення частки в нових видачах на ринку одного з активних в іпотечному кредитуванні банків, який пропонує позичальникам порівняно високу ефективну процентну ставку",-заявили на офіційному сайті НБУ.

кредит на іпотеку, фото з pxhere

Нагадаємо, що в Україні рекордно подорожчають квартири: доведеться жити з мамою.

Як повідомляв Знай.uа, Атаманюк заявив, що сила олігархів в руках їхніх людей при владі.