Проте, жителів планети Земля це не повинно хвилювати, адже станеться це не найближчим часом, а приблизно через десятки тисяч років. Тому побачити це зможуть тільки наші далекі нащадки.

Вибух зірки-надгіганта Бетельгейзе прогнозують настільки потужним, що він повинен створити ілюзію присутності ще одного повного Місяця на небі. Цей, так званий, «другий місяць», буде видно як вдень так і вночі.

Нагадаємо, наприкінці минулого року червона зірка-надгігант в сузір’ї Оріона Бетельгейзе почала швидко втрачати яскравість. Тоді вчені прогнозували, що вона може вибухнути уже в найближчі роки. Але тоді, зниження яскравості пояснили викинутою хмарою пилу, яка просто перекрила видимість зірки. Згодом світіння стало звичайним.

До речі, поспішаємо заспокоїти - напівправильна змінна зірка Бетельгейзе розташована на безпечній відстані від Землі, близько 550 світлових років. Не залежно від зовнішніх чинників вона кожні 400 років змінює яскравість. Зірка-гігант рахується десятою за величиною із тих, як відомі вченим.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Їй приблизно близько 8-10 мільйонів років, ту той час як Сонце має більш солідний вік - 4,5 мільярди років. Але Бетельгейзе надто швидко витрачає своє ядерне пальне. Окрім цього, Бетельгейзе пульсує, а це значить, що вона надто швидко зменшується у діаметрі - від 550 до 920 діаметрів Сонця.

Вчені досі обговорюють небезпечність вибуху зірки гіганта для людства. Наприклад, вибух Сонця може знищити всю Сонячну систему. Натомість вибух Бетельгейзе, за словами вчених, не несе такої небезпеки саме через те, що Земля розташована на безпечній відстані від Бетельгейзе.

Нагадаємо, Якщо людина дістанеться до Місяця, Марса — ми будемо далі споживачами, - Толкачов

Також, Знай.uа писав В Держекоінспекції анонсували комплексну експертизу радіоактивно забруднених земель на Житомирщині

Як раніше повідомляв Знай.uа, В Укргідрометцентрі розповіли про "острови тепла": топ місць, де не можна сховатися від спеки