Багато хто з нас полюбляє використовувати жувальну гумку після їжі, але мало хто знає, несе вона користь для зубів чи шкоду, передає портал "storinka".

Так, варто відзначити, що жувальна гумка виявляється піклується про вас, точніше про здоров'я ваших зубів. При цьому в сучасній стоматології вона розглядається як засіб додаткової гігієни порожнини рота.

Жуйка, фото gettyimages
Жуйка, фото gettyimages

У світі буває 2 типи жувальної гумки: та, що з цукром, і без нього.

  1. Жуйка з цукром. Вона зазвичай містить один з цукрів фруктозу або сахарозу. Такий вид гумки не найкорисніший для зубів – цукор з жуйки дає додаткові поживні речовини бактеріям в порожнині рота, стимулюючи їх росту.
  2. Жуйка без цукру. До її складу входить ксиліт-підсолоджувач, які бактерії не їдять. Така жувальна гумка нешкідлива для зубів.

Жуйка корисна тим, що механічно видаляє залишки їжі з зубів, з міжзубних проміжків. Сам процес жування збільшує відділення слини в 11 разів. Така кількість слини надає очищаючу дію, а крім очищення ще й нейтралізує кислоту, яку виробляють бактерії.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Слід згадати ще й про таку властивість жуйки - як тренажер для зубів і ясен. Вона збільшує фізичне навантаження на зуби і ясна, покращуючи кровопостачання.

Оптимальний час жування жуйки приблизно 9-11 хвилин. При цьому важливо жувати гумку на різний сторонах щелепи, щоб максимально рівномірно розподілити жувальні зусилля між м'язами різних сторін.

Нагадаємо, раніше Мінсоцполітики зробило важливу заяву щодо "пакету малюка": "не пізніше ніж через 30 днів"

Як повідомляє портал Знай.ua Українці отримують гроші замість "пакету малюка": призначено великі суми

Також Знай.ua писав, що Українських батьків попередили про доставку "пакетів малюка": хто отримає в першу чергу