Домашнє вино з моркви - відмінний спосіб здивувати і захопити рідних і гостей. Незвичайний і дуже ароматний напій яскраво-оранжевого кольору сподобається багатьом, а його приготування обійдеться в копійки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти для морквяного вина:
- Морква-2 кг;
- Окріп-4 л;
- Цукор-4,5 склянки;
- Лимон - 1 шт;
- Апельсин 1 шт;
- Дріжджі свіжі - 1 ст. л.;
- Сухарик-1 шт.
Приготування:
1. Готуємо моркву. Моркву гарненько помити, чистити необов'язково. Наріжте овоч на дрібні шматочки, відправте їх в каструлю і залийте окропом. Накриваємо марлею і залишаємо настоюватися на 3-4 дні.
2. Через пару днів злийте "компот" в підходящу тару і додайте туди цукор, сік лимона і апельсина. Намажте свіжі дріжджі на сухарик і опустіть його в тару.
Закрийте все щільно, кришкою з гідрозатворів або просто проколотою медичною рукавичкою.
3. Коли процес бродіння закінчився, потрібно відфільтрувати вино від м'якоті моркви. Для цього використовуйте марлю або переженіть напій за допомогою тонкої пластикової трубки.
Перелийте морквяне вино в пляшку, герметично закупорьте її і залиште напій в прохолодному темному місці доходити до готовності.
На дозрівання вина піде близько 8-9 місяців.
4.Готове вино зберігати в чистих, щільно закритих пляшках. Подавайте напій до столу охолодженим.
Нагадаємо, раніше Як приготувати домашнє вино з ягід: дідівський рецепт від професіоналів
Як повідомляє портал «Знай.иа» Простий рецепт приготування домашнього вина зі смородини: порадуйте близьких
Також «Знай.иа " писав, що Рецепт домашнього шампанського, яке скрасить будь-яке застілля: потрібні лише листя смородини