Український спорт може відзначати перемогу - 19-річна українка Ярослава Магучіх завоювала золоту медаль зі стрибків у висоту, ставши призером чемпіонату Європи з легкої атлетики серед молоді до 23 років. Змагання проходило в Талліні, українці вдалося взяти висоту в два метри, що і стало рекордом чемпіонату.

Про це повідомляє прес-служба Європейської легкоатлетичної асоціації.

Так, 19-річна Ярослава Магучіх з першої спроби взяла висоту 200 см, встановивши новий рекорд турніру. При цьому жодна з її суперниць не зуміла взяти висоту понад 189 см.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ярослава Магучіх, скріншот: Twitter
Ярослава Магучіх, скріншот: Twitter

Друге місце посіла Мая Нільссон (Швеція) (1,89), третє - Ліа Апостоловського зі Словенії (1,89). Ярослава Магучіх стала чемпіонкою Європи вже в третій віковій категорії. У 2018 році вона завоювала золото в категорії U-18 (до 18 років), а в 2019 році - в U-20.

Ярослава Магучіх, скріншот: Twitter
Ярослава Магучіх, скріншот: Twitter

Європейська легкоатлетична організація виклала в Twitter відео стрибка Магучіх, а також процитувала її слова: "У Токіо (на Олімпійських іграх – ред.) я хочу стрибнути ще вище, ніж 2,05 метра, 2,07... Я хочу побити світовий рекорд" (зараз світовий рекорд 2,45 м - ред.).

Поки що українці вдалося взяти максимальну висоту в 2,06 м, зараз в її активі п'ять золотих і одна срібна медаль.

Раніше повідомляли, двоє прикарпатців вирушать до Токіо: затверджено склад Олімпійської збірної України.

Як повідомляв Знай.uа, титулована легкоатлетка Бех-Романчук на "Діамантовій лізі" залишилася без п'єдесталу.

Знай.uа писав, красуня-захисниця України Оля назвала головне-чому не можна здаватися: втратила ногу, але не дух.