У абонента Kyivstar шахраї списали з картки гроші і оформили кредит. Все сталося за три години, поки чоловікові виконували заміну сім-карти.

Про це розповів Костянтин Кукса у спільноті "Земляки з Тернівського району" у Фейсбуці.

За словами чоловіка, йому прийшло повідомлення від Київстару, що виконується заміна сім-карти, після цього його номер був відключений. За ті 3 години поки абонент намагався додзвонитися до оператора, щоб заблокувати сімку і рахунки в банках, шахраї встигли перевипустити сім-карту, оформити онлайн-кредит на 10 тисяч гривень і зняти з карти майже 13 тисяч гривень.

"Зі мною сталася біда, 04.07.2021 року о 17: 51 прийшла СМС від Київстару, що виконується заміна сім карти і після цього мій номер був відключений повністю. За 3 години часу поки додзвонився до оператора, що б заблокувати СІМ і свої рахунки в банках шахраї встигли перевипустити сім карту - це тільки,що я поки знаю оформити на мене кредит онлайн на 10 000 грн терміном на 14 днів і зняти з моєї кредитної картки ПУМБ 12 900 грн", - написав чоловік.

Природно, Костянтин подав заяви в поліцію, кіберполіцію і Національний банк. Але ніяких дій поки зроблено не було.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Подав заяву в поліцію, кіберполіцію, Національний банк. на сьогоднішній день від них ніяких дій не зроблено! Прив'язуйте ваші сім карти до паспорта у відділенні Київстар, так шахраї без вашої присутності і оригіналу паспорта, віддалено не зможуть перевипустити Вашу сім карту", - написав чоловік.

"Тому оформляйте свої сімкарти на паспорти", " у нас на роботі так вже купа людей постраждали.І поліція не діє, навіть не знаю як так може бути.Ці онлайн кредити потрібно забороняти на законодавчому рівні", "мене так само зламали взяли кредит в Кредит касі 10 тис ще 11.06 тепер мені дзвонять і кажуть що я вже повинна 15900 за цей період і теж кібергполіція поки почала справу", "до речі, такі маніпуляції відбуваються саме з ПУМБом. У моїх батьків була подібна ситуація, в поліції відразу сказали ні хто цією справою займатися не буде, в ПУМБі, сказали, що якщо поліція порушить кримінальну справу так і бути пів року не будемо брати з вас +відсотки по кредиту - ось і вся допомога, а шахраї намагалися ще жоден раз зламати карти", - писали в коментарях користувачі.

Нагадаємо, раніше Технічна неполадка або шахраї? Що робити, якщо вам несподівано прийшов код від ПриватБанку

Як повідомляє портал «Знай.иа» Vodafone списав гроші клієнтки за неіснуючу послугу: "не перебивайте мене"

Також «Знай.иа " писав, що Продавали дані SIM-карт банкам: викрита велика афера, українці позбулися мільйонів гривень