Сьогодні, 11 липня, мільярдер Річард Бренсон став першим космічним туристом.

Так, вперше в історії відбувся перший туристичний запуск космоплана Virgin Galactic з повним екіпажем на борту, серед яких був і Бренсон.

Запуск відбувся з космодрому "Америка" біля містечка Трут-ор-Консекуенсес в штаті Нью-Мексико.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Суборбітальний космічний політ тривав близько 90 хвилин. При цьому почуття невагомості Рідард Бренсон і його команда випробували протягом всього 4 хвилин. Після цього космоплан розгорнув крила на 60 градусів і повернувся туди ж, звідки злетів.

Повідомляється, що космоліт розроблений спеціально для космічних туристів. Він здатний розмістити на своєму борту до 6 пасажирів, які зможуть побачити Землю з висоти близько 100 км. Свої квитки в космос вже оплатили 600 осіб.

Відпустка в космосі стає все більшою реальністю.

Нагадаємо, раніше Джефф Безос відправить у космос 82-річну бабусю: чекала 60 років

Як повідомляє портал «Знай.иа» Зі школи в космос: колишній вчитель кинув викладання заради зірок і планет

Також «Знай.иа " писав, що Селфі з Марса і приватний космоліт: вчені буквально занурили світ в епоху підкорення Всесвіту