У Миколаївській, Херсонській та Одеській областях почалася буквально навала сонечок. Вони літають хмарами і займають берег.
Про це повідомляє "ukrinform".
Так, стало відомо, що через кліматичні зміни спостерігається навала на південні регіони України багатомільйонної зграї яскравих червоних жучків, яких ще називають "сонечками". Вчені відзначають, що під час масової міграції частина цих жучків не змогла через урагани перелетіти через Тузловські лимани до суші.
Південь України заполонили сонечка, скріншот
Південь України заполонили сонечка, скріншот

"Сотні тисяч мігруючих червоних жучків, що мігрують у пошуках попелиць - своєї основної їжі - через сильний північний вітер і грозові дощі не змогли пролетіти через Тузловські лимани до суші і оселилися на піщаному Пересипу, на луках, степових ділянках і навіть в очеретах національного парку",- зазначив керівник наукового відділу Національного природного парку "Тузловські лимани" Іван Русєв.

Цього року, підкреслив вчений-дослідник, "через явно виражені кліматичні збої - шквальні бурі і зливи - багатомільйонні зграї жучків масово падали на узбережжя і водойми Тузлівських лиманів. Причому через вітри на узбережжі стало також набагато менше рачків-бокоплавів, які традиційно їдять цих червоних жучків".

Південь України заполонили сонечка, скріншот
Південь України заполонили сонечка, скріншот

Відпочиваючі також скаржаться на зграї сонечок. Вони літають хмарами, займають берег і навіть кусаються. Люди кажуть, що через навалу комах відпочивати практично неможливо. Найбільше їх в садах і виноградниках, жуки прилітають туди за їжею.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше повідомляли, українець отримав пекельний сервіс в "комфортабельному" автобусі Харків-Одеса: "іржавий та ще й зламався".

Як повідомляв Знай.ua , в Одесі з'явився "вхід" в інший світ, туристам не сподобається: "Телепорт в пекло".

Знай.ua писав, українці масово рвонули в Одесу, пробка розтягнулася на кілометри: "їдуть у водоростях купатися".