Стало відомо про те, що в Україні починаючи з 1 серпня сильно зміняться тарифи на електроенергію для населення. Скільки і за що доведеться віддавати зі свого гаманця.

Як відомо, починаючи з 1 липня поточного року Міністерство енергетики планувало запустити нову модель спеціальних обов'язків на оптовому ринку для населення, однак, запуск довелося відкласти ще на місяць.

Платіжка, фото Василь Калитчук: Facebook Комуналка ІФ
Платіжка, фото Василь Калитчук: Facebook Комуналка ІФ

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Починаючи вже з наступного місяця будуть введені диференційовані тарифи. На даний момент тариф встановлений наступний - 1,68 гривень/кВат-год, і міністр каже, що це вводять для того, щоб встановити лояльні тарифи для вразливих категорій населення країни.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Максимальний тариф, тобто, від 500 кВт-год, становитиме 3% гривні, але, для побутових споживачів, які використовують менше 100 кВт-год, ціна виявиться нижче нинішньої.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що найдорожча електроенергія в Івано-Франківській області. Якби вони платили реальну вартість, то кожен кВт обходився б їм у 3,7 гривень.

Електроенергія, фото: Знай.иа
Електроенергія, фото: Знай.иа

У Київтеплоенерго ж заявили, що збираються підвищити тариф вже з 1 жовтня, і середньозважена вартість 1 гігакалорії тепла буде на рівні 2151,77−2433,90 грн/м кв залежно від типу приєднання будинку, а тариф на гаряче водопостачання — 109,55−122,17 грн/м куб.

Нагадаємо, спека в Україні змушує людей кидатися у воду просто в одязі: "божеволіють". Україну накрила неймовірна спека

Як повідомляв портал Знай.ua, скасування трудових книжок: у ПФУ пояснили, як вийти на пенсію з пізнішого віку. Як нараховуватимуть пенсію

Також Знай.ua писав, що потрібно пам'ятати водіям під час літньої спеки-небезпечний фактор як для людини, так і автомобіля. Правила для водіїв в літню спеку