Українці вимагають аби придбання, встановлення й повірка лічильників стали обов'язком комунальних служб, а не споживачів.
Відповідну петицію опублікував Юрій Токарєв 12 липня.
Українець зазначив, що споживачі комунальних послуг, як-от: опалення, постачання, відведення гарячої і холодної води, газопостачання, - не мають опікуватися придбанням, встановленням, контролем за технічним станом приладів обліку/лічильників. Він переконаний, що це комерційна мета надавачів цих послуг.

комунальні платежі, скріншот з відео
комунальні платежі, скріншот з відео

"Отже, споживачі не зобов'язані ВЛАСНИМ КОШТОМ купувати, встановлювати, "повіряти" і замінювати лічильники. Прецедент - облік споживання електроенергії: лічильники є власністю надавачів електроенергії, тож вони стежать за технічним станом приладів обліку, їх встановленням і заміною в разі виходу з ладу або вичерпання терміну експлуатації", - сказано у тексті петиції.

Також Юрій Токарєв відмітив, що у разі несплати за надані послуги їх надавач має припиняти надавати послугу, а не накопичувати борги споживачеві який не має бажання надалі одержувати ці послуги.

"Тим паче надавач не має права, приміром, блокувати каналізацію в разі несплати за... водопостачання всупереч чинному законодавству України (було би дивним, якби блокували каналізацію в разі несплати за газ або електроенергію!)", - сказано у повідомленні.


Як повідомляв Знай.uа, з харків'ян спишуть штрафи за комуналку і аліменти автоматично: як швидко знімають гроші і заарештовують рахунки.

Знай.uа писав, проблеми з виїздом за кордон і у військкоматі: українцям нагадали про найважливішу довідку, де взяти документ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще