Стало відомо про те, що у Великобританії на рівні закону захищатимуть раків і омарів. Тепер їх не можна готувати живцем, інакше це буде Карано.

Справа в тому, що не так давно в Британії надійшла пропозиція почати захищати морських мешканців, яких люди звикли готувати відразу, живими, і зараз все вийшло вже на новий рівень.

Раки, скріншот: YouTube
Раки, скріншот: YouTube

У парламенті країни вже зареєстрували даний законопроект, який забороняє варити живцем омарів, раків, восьминогів та інших подібних тварин. Такий спосіб готування назвали нелюдським.

Тепер, якщо жителі Британії захочуть приготувати десь омарів, раків або восьминогів, їх потрібно буде перед цим чимось оглушити або заморозити. Вважається, що ці способи менш жорсткі, і є прийнятними.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Рак-самітник, фото Pxhere
Рак-самітник, фото Pxhere

Як тільки законопроект буде підписаний, а статися це має зовсім скоро, Великобританія стане четвертою країною в світі, де буде введена дана заборона. Станом на сьогоднішній день він діє всього в трьох країнах, а саме - Норвегія, Нова Зеландія, а також Швейцарія.

восьминіг, скріншот з відео
восьминіг, скріншот з відео

Згідно зі статистикою, у Великобританії щорічно виловлюють близько 73,6 тисяч тонн ракоподібних, а також 12,1 тисяч тонн головоногих молюсків. Мета нового законопроекту захистити тварин, а також затвердити покарання за посягання на їх свободу і життя. Крім того, влада хоче заборонити заробляти на них через неконтрольований продаж.

Нагадаємо, в окупованому Криму річки вийшли з берегів через сильні зливи, жителів евакуюють. Вже затопило кілька населених пунктів, на місці працюють рятувальники.

Як повідомляв Знай.ua, над Києвом нависла незвичайна " хмара-ковадло: унікальне видовище зняли на камеру. Над столицею нависло незвичайне Хмара у формі ковадла, яке досить не часто можна побачити.

Також портал Знай.ua писав, що спека в Київській області змінилася штормом і градом з буревієм по всій території.