Рік тому, а саме 13 липня 2020 року, загинули захисники України Дмитро Красногрудь, Микола Ілін та Ярослав Журавель. Українці вшанували їх пам'ять.
Нагадаємо, що 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве український боєць загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої. Того ж дня забрати його тіло вирушила група українських військових, передає "Ukrainian People Magazine".

Фото: "Ukrainian People Magazine"
Фото: "Ukrainian People Magazine"

Тоді противник цинічно обстріляв трьох військовослужбовців, які мали евакуювати українського бійця. Внаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойове травмування.

Ввечері 13 липня тіла загиблих та поранений воїн знаходилися на місці обстрілу. Тривали переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації. На наступний день стало відомо, що тіла загиблих та військового медика бойовики забрали собі.
15 липня українська сторона забрала тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня на Донбасі. 17 липня з тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло, загиблим виявився Микола Ілін. 21 липня бойовики передали ще одне тіло полеглого захисника Україні. В ООС заявили, що загиблим може бути військовий, якого досі вважали пораненим.
Після цього президент Володимир Зеленський підписав указ про нагородження орденом "За мужність" III ступеню 5 військовослужбовців, які загинули у зоні проведення Операції об’єднаних сил. Президент відмітив, що імена героїв, які віддали життя за територіальну цілісність і незалежність України, назавжди залишаться в пам’яті поколінь українців, а їхній подвиг неможливо виміряти жодними нагородами. Він також подякував кожному військовому, який захищає Україну.

Нагадаємо, 20-річна Уукраїнка змінила місце вчительки на кабіну танка - " Не кожній під силу»

Як повідомляв Знай.ua, путінські окупанти знайшли "мішень" і обстріляли міста на Донбасі: воїни ЗСУ врятували мирного українця після атаки

Знай.uа писав, що "Тайра" розповіла всю правду про жінок у ЗСУ: "Повинна бути краще мужика"

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще