Лохина – надзвичайно корисна ягода, яка має у своєму складі багато важливих мікроелементів, що позитивно впливають на здоров’я. Вона славиться своїми смаковими даними й корисними характеристиками.

Та попри свої корисні властивості ця ягода є недешевою, адже на її вирощування доводиться витрачати багато коштів. Поблищу Києва розташоване господарство, де росте органічна лохина. Агрономи кажуть, хоча цьогоріч збір лохини почався із запізненням, все ж врожай хороший. Зараз з одного куща збирають приблизно 1,8 кілограма, передають "Факти".

Лохина, фото pxhere
Лохина, фото pxhere

Лохина доволі примхлива ягода, тому жодних хімікатів чи пестицидів тут не використовують. Воду для поливу беруть зі свердловини, а бур'ян знищують лише вручну. Та й зі шкідниками тут борються по-особливому, по периметру поля розставлені спеціальні феромонні пастки.
Зараз ціна на органічну ягоду в середньому 300 гривень, та згодом ціна впаде, коли більше постачальників вийдуть на ринок. Проте лікарі радять не скупитися та ласувати ягодою, адже з'ївши всього одну склянку лохини на день ви отримаєте чверть добової норми вітаміну С.

"Вона покращує функціонування нервових клітин, вона впливає дуже добре на судинну систему головного мозку, покращує пам'ять, когнітивні функції, настрій ", - розповіла дієтолог Оксана Скиталінська.

Також лохина сприяє виведенню токсинів та шлаків, покращує процес кровотворення та здатна розщеплювати жири.

Нагадаємо, як виростити здоровий часник: прості секрети врятують від виродження. Настає момент, коли для отримання повноцінного здорового врожаю потрібен оновлений посівний часник.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, полуниця сусідам на заздрість: як підгодувати для хорошого врожаю. Дотримання простих правил догляду при вирощуванні полуниці важливі для пишного цвітіння і багатого врожаю.

Також портал Знай.uа писав, оригінальний рецепт лечо з кабачками: консервуй і взимку не голодуй. Як приготувати смачне угорське блюдо лечо на основі кабачків. Рецепт класичного лечо і з виноградом.