Для всіх українців, які планують йти до автошколи - для навчання, а потім у Сервісні центри МВС - для складання іспитів на водійське посвідчення, з'явилися важливі новини. Так, з'явилася пропозиція змінити "застарілу" систему навчання водіїв. Йдеться про посвідчення категорії "В".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадянина України Сергія Лисичкіна на порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Посвідчення водія, кадр з відео
Посвідчення водія, кадр з відео

"Наразі Україна використовує дуже застарілу систему навчання нових водіїв: (на категорію Б)

1. Потрібно відрізняти механічну і автоматичну коробку передач в водійських посвідченнях.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

2. Необхідно припинити вимагати складну медичну довідку для початку навчання (її можна купити зараз), достатньо перевірки зору як в Європі.

3. Потрібна можливість завершити навчання за будь-який час (зараз необхідно чекати 2 місяці), важливо не скільки часу пройшло з початку навчання до кінця, а знання; і мабуть час який саме пішов на навчання, а не на інші цілі (50 годин достатньо).", - пише автор петиції.

Петиція Сергія Лисичкіна, скріншот: president.gov.ua
Петиція Сергія Лисичкіна, скріншот: president.gov.ua

Також варто нагадати нашим читачам, що в Україні першого водія електросамокату покарали штрафом у 127 тисяч гривень. Резонансне рішення, яке може стати прецедентом в українській судовій практиці, прийняли в Шевченківському районному суді міста Запоріжжя.

Там визнали електросамокат транспортним засобом в рамках справи про наїзд на жінку-пішохода, яка перебувала в цей момент на тротуарі. В результаті наїзду постраждала отримала травми.

Раніше повідомляли, українці вимагають від Зеленського знизити ціни на комуналку і паливо – "70% від зарплати".

Як повідомляв Знай.uа, від 2 до 3.7 гривень за кіловат: українці підрахували витрати за світло і знайшли "щадний" тариф по електроенергії.

Знай.uа писав, очистити місто від собак і кішок: українці вимагають вирішити проблему бруду, конфліктів і гострих зубів.