У мережі розповіли про автоматичний арешт рахунків. Що потрібно знати українським боржникам, а також як вона буде працювати.

Як відомо, в Україні з початку червня почала працювати система автоматичного арешту рахунків боржників. Банки, які вже приєдналися до даної системи, зможуть на вимогу виконавця відразу надати інформацію стосовно реквізитів рахунку, а також повідомити баланс.

суд, гроші, корупція / ілюстративне фото з відкритих джерел
суд, гроші, корупція / ілюстративне фото з відкритих джерел

За цей час в мережі з'явилося безліч чуток, і люди почали цікавитися, чи можуть банки почати списати кошти з рахунку, адже, в деяких випадках це відбувається помилково.

Рішення суду для списування коштів і далі буде обов'язковим, однак, оскільки тепер практично всі служби та послуги в Україні в електронному вигляді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Блокування рахунку, Life
Блокування рахунку, Life

Ось, наприклад, при боргу в одну тисяч у гривень, тоді Виконавець може розіслати повідомлення в банки про арешт цих коштів. Далі, Виконавець виставляє доручення, стосовно зняття коштів, і тільки після цього все відбудеться.

Тому, незважаючи на всі чутки, які з'явилися останнім часом, банк без попередження грошей знімати не буде.

Гроші, скріншот: Youtube
Гроші, скріншот: Youtube

Адвокат Київської юридичної компанії "Ілляшев і Партнери" Олександр Руденко. "Виконавче провадження це вже стадія виконання рішення, зокрема, суд", - говорить він і додає, що стягувати заборгованість без участі судової інстанції можуть тільки у виняткових випадках.

Нагадаємо, раніше у Харкові банкомат ПриватБанку відняв у чоловіка найцінніше: "знімав гроші для дитини"

Як повідомляє портал Знай клієнт Приватбанку поскаржився на якість послуг закордоном: "Без роумінгу це неможливо"

Також Знай писав, що клієнти ПриватБанку залишаються без грошей через одне повідомлення: "хтось хотів перевести..."