У Міністерстві юстиції України розповіли про те, як укласти та внести зміни до договору оренди землі. Потрібно знати кожному.

Про це розповіли на офіційному акаунті міністерства в соціальній мережі Facebook, поділившись потрібними порадами з українцями.

Дуже часто власники земельних паїв підписують шаблонні договори оренди землі, при цьому, абсолютно не знаючи про юридичні нюанси. Потім це виливається в купу проблем.

Договір оренди землі, як відомо-договір , за яким орендодавець зобов'язаний передати ділянку землі у володіння на використання на невизначений термін. Звичайно ж, за гроші.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Складається він в письмовій формі і за бажанням, він може бути завірений у нотаріуса. У Міністерстві юстиції України розповіли про те, на що потрібно звернути увагу при складанні договору землі.

Істотними умовами договору оренди землі є:

  • об'єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки);
  • дата укладення та термін дії договору оренди;
  • орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення та перегляду, відповідальності за її несплату, а також інші умови, встановлені за домовленістю сторін.

Якщо в договорі немає хоча б одного з перерахованих вище пунктів, в майбутньому будь-який суд може його визнати незакінченим.

Ринок землі, скріншот: YouTube
Ринок землі, скріншот: YouTube

Термін дії договору оренди не може перевищувати 50 років, а Оренда землі сільськогосподарського призначення не може бути менше семи років.

Можна і внести ряд змін в умови договору, при цьому потрібно прийти до спільної згоди. Якщо одна зі сторін буде все ж проти, тоді можна звернутися до суду.

Такі зміни до договору оренди набирає чинності з моменту їх державної реєстрації в державному реєстрі прав на нерухоме майно, а якщо договір змінюється в судовому порядку, то з дня набрання рішенням суду про зміну договору в законну силу, якщо в цьому рішенні не встановлено інший строк, з подальшою державною реєстрацією.

Договір, фото: surrogacy.net.ua
Договір, фото: surrogacy.net.ua

Раніше повідомляли, у Раді прийняли новий законопроект, як зміниться життя майбутніх пенсіонерів.

Як повідомляв Знай.ua, українцям пояснили, як підтвердити трудовий стаж - " навіть якщо вже не існує…".

Знай.ua писав, бонус за роботу після 60-ти: українцям пояснили, хто може оформити додатковий пенсійний стаж.