Стало відомо про те, що в Україні, за добу середи, 14 липня сталося 103 пожежі на відкритих територіях, і через це вигоріло не менше 48 гектарів рослинності.

Про це повідомили на сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій у соціальній мережі Facebook.

Там нагадали, як потрібно поводитися під час небезпечного періоду, який, якраз таки зараз і настав в Україні.

По-перше, заборонено розводити відкритий вогонь поруч з лісовою зоною, або ж в полі, інакше може вигоріти все дотла. Також, не дозволяється заїжджати з автомобілем в ліс, а також залишати там горючі речовини з ганчірками, інакше все може також закінчитися трагічно.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Заборонено залишати недопалки, сірники, і так далі на сухій траві. Потрібно організувати протилежні розриви між очеретом і садовою ділянкою.

Не рекомендується розводити вогонь поруч з з будинками або господарськими будівлями. Найголовніше-дітей не можна ні в якому разі підпускати до багаття, інакше це може вкрай плачевно закінчитися.

Пожежник, фото: ДСНС
Пожежник, фото: ДСНС

При сильних поривах вітру не розпалюйте багаття; залишаючи місце відпочинку, обов'язково погасіть вогонь водою або піском до повного припинення горіння або тління; заборонено спалювати стерню і пожнивні залишки на сільськогосподарських полях; проводите роз'яснювальні бесіди з дітьми щодо дотримання правил пожежної безпеки.Gorenje.

Пожежа, фото " Одеса як вона є"
Пожежа, фото " Одеса як вона є"

Ці правила допоможуть зберегти всю рослинність України, все життя дітей і дорослих, і всі будуть щасливі.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.ua , Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.ua писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки : + 40 градусів і бурі.