Відповідний законопроєкт №5570 підтримали 320 народних депутатів, сьогодні, 15 липня, під час засідання Уряду.

У пояснювальній записці вказано, що ініціатором зміни назви селабула Полтавська обласна рада, яка й направила до Верховної Ради України звернення із цього приводу.

Також записка містить географічні та статистичні дані. Вказано, що село Голобородька входить до складу Пирятинської міської територіальної громади і знаходиться на відстані 52 км від Лубен. Загалом у селі мешкає всього 49 осіб.

Конкретно забажали повернути історичну назву селу Голобородька депутати Пирятинської міської ради.

Це зробили нібито у зв’язку із необхідністю приведення назви населеного пункту у відповідність із вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Український інститут національної пам’яті надав офіційну довідку стосовно назви села. Кажуть, що після встановлення радянської влади на Пирятинщині село Новоселівка було перейменовано на село Голобородька на честь Івана Голобородька – особи, яка пов’язана із встановленням радянської влади на території України та діяльністю комуністичної партії (керівник червонопартизанського загону у 1918 році, секретар комсомольської організації Пирятинського повіту.

Враховуючи це, Інститут також вважає пропозицію, щодо перейменування обґрунтованою та доцільною.

До речі, кажуть, що перед тим, як звертатись із поданням, щодо перейменування села Голобородька, відбувались громадські слухання. І громада також підтримала рішення. Окрім цього рішення, відповідно до чинного законодавства, також погодили Пирятинська міська, Пирятинська районна та Полтавська обласна ради.

До речі, Володимир Зеленський поки не був обраний Президентом, грав роль учителя історії, якого звали Василем Голобородьком, у серіалі "Слуга народу". Історія про обрання президентом України вчителя стала мотивом президентських виборів 2018 року.

Нагадаємо, Рада "відправила" українців в Нью-Йорк: навіть літак не знадобиться

Також, Знай.uа писав У Києві станція метро "перейменувала" сама себе

Як раніше повідомляв Знай.uа "Кіров гад": з українського міста виганяли Леніна і потрапили в конфуз