Відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в найближчі кілька днів в Україні, а також пояснила, хто ж такий "антициклон" і "циклон".

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, розповівши про синоптичну ситуацію в країні на вихідних.

"Циклон-це, зрозуміло, атмосферний вихор з низьким атмосферним тиском. Але ще уявіть, що це гігантська воронка, тобто, яма, долина, і коли він старіє, говориться, що циклон заповнюється. А антициклон - це гігантська гора з високим атмосферним тиском. І коли влада його коливається, коли антициклон починає старіти, кажуть, що він руйнується" - пише жінка у своїй публікації.

Ось, саме антициклон і тримає гарну погоду в Україні, закриваючи прохід дощам, а також, свіжому повітрю. Він вже почав руйнуватися, а це значить, що незабаром не тільки знизиться температура, але, і нагрянуть опади.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

А поки що поговоримо про погоду на вихідних 17-18 липня. Спека і далі триматиметься на високому рівні - від 30 до 35 градусів практично по всій території країни.

Погода на вихідних, фото: Facebook
Погода на вихідних, фото: Facebook

У понеділок, 19 липня на захід країни почне вриватися циклон, який знизить температуру, а вже через день це відчує вся країна.

Найдовше протримається висока температура повітря на Сході і півдні - до кінця тижня.

Погода на вихідних, фото: Facebook
Погода на вихідних, фото: Facebook

У Києві ж, в суботу та неділю буде від 32 до 34 градусів тепла, мало ймовірно, що на околиці міста очікуються опади, в основному буде сухо.

У понеділок відчується перше похолодання, вдень у середньому + 28 +30 градусів, а вже у вівторок+25 + 28.

Нагадаємо, що на Харківщині ставок забарвився в яскраво-червоний колір через відходи, городяни б'ють на сполох

Як повідомляв Знай.uа, у Нью-Йорку затопило метро, влада закликала людей відсидітися вдома

Також портал Знай.ua писав, що Львів постраждав від потужної стихії, зривало дахи та валило надгробки