В Україні власники елетромобілів не платитимуть податки.

Про це розповіли у спільноті "Київ Автомобільний" у соцмережі Фейсбук, посилаючись на Верховну Раду.

Так, Верховною Радою був прийнятий закон, який звільняє від оподаткування ввезення нових електрокарів до 1 січня 2026 року і комплектуючих до них до 1 січня 2031 року. Закон підтримали 317 нардепів.

Електрокар, скріншот: YouTube
Електрокар, скріншот: YouTube

"Конституційна більшість проголосувала, а це означає, що створені умови для виробників екологічного транспорту. Зазначають, що в майбутньому з'являться нові робочі місця, недорогі транспортні засоби, буде зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Держава повинна бути енергонезалежною", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше Заборона на авто з ДВС в Україні: водіям дали всього десять років, щоб "пересісти" на електрокари. Використання в Україні окремих категорій транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння може бути обмежений вже в 2028 році, а до 2038 року можлива тотальна заборона на ввезення всіх авто з ДВС — як нових, так і старих.

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Викуси, Маск": українці створили електрокар, що розганяється до 80 км на годину. Українці мають всі шанси незабаром пересісти на український електрокар. Вчені разом зі студентами українського університету створили макет електромобіля"Єва".

Також «Знай.иа " писав, що Істотний внесок у декарбонізацію електромобілі можуть внести, ставши масовим продуктом – - YASNO