Відомий український педіатр Євген Комаровський частенько дає поради батькам про виховання і здоров'я дітей, і робить це різними каналами комунікації. Іноді це статті в журналі, публікації в соціальній мережі Instagram або відеозаписи на Youtube.

Зараз, 16 липня 2021 року на сторінці Комаровського в Instagram з'явилася публікація, в якій доктор вирішив поговорити про фуфломіцинах — препаратах, що не володіють лікувальними властивостями в дійсності, але пропонованих в якості ліків. І торкнулися цієї теми в конкретній ситуації з діточками.

Євген Комаровський, кадр з відео: YouTube Доктор Комаровський
Євген Комаровський, кадр з відео: YouTube Доктор Комаровський

"За даними ВООЗ, дві третини з усіх ліків, що використовуються для лікування дітей, або малоцінні, або взагалі марні", - йдеться в публікації.

"Пішли в Німеччині з дитиною до лікаря. У нього почався невеликий кашель і нежить. Знаєте що призначив лікар? Нічого! Взагалі нуль ліків.. як думаєте список зі скількох пунктів виписали б в Росії?", - пише один з користувачів в коментарях, почавши невелике обговорення.

Батьки розповідають свої історії походів до лікарів. Наприклад, один з них теж здивувався, коли прийшов до лікаря, а той призначив лише морозиво і льодяники при вірусному фарингіті, хоча в звичайній поліклініці призначили Б список з п'яти-семи пунктів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, доктор Комаровський порадив головні правила вибору сонцезахисних окулярів на літо: залежить від кольору очей

Як повідомляв "Знай.ua", доктор Комаровський підказав українцям, що робити з дітьми в поїздці - "Та й ні не кажіть"

Знай.ua писав, "Дешево і доступно": кардіолог назвала несподіваний симптом, який допоможе виявити наближення інфаркту