Спека, яка панувала в Україні цілий тиждень, потроху відступає. І тому вже наступного тижня на зміну теплу та сонцю прийдуть дощі та град.
Про це повідомляє синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Птуха, передає портал "Новини.LIVE".
Так, синоптикиня прогнозує зниження спеки з 18-19 липня. При цьому на початку тижня майже по всій території країни, за винятком півдня та сходу, пройдуть грозові дощі, подекуди можливий град та шквали.

дощова погода, скріншот з відео
дощова погода, скріншот з відео

Погоду в Україні змінить атмосферний фронт. Вже в неділю у західних областях буде певне зниження температури до 26-30 градусів тепла. Таке незначне похолодання супроводжуватиметься грозами та дощами, подекуди можливий град та шквали.

"Вже у понеділок (19 липня. – ред) цей атмосферний фронт накриє центральні та північні області. У Києві він проходитиме у другій половині дня, розпочнуться грозові дощі, а доти у столиці все ще буде +30", – підкреслила Птуха.

У вівторок та середу – 20-21 липня атмосферний фронт дійде до південних та східних областей. Доти там утримається спекотна погода, а вже із середи стане дещо свіжіше.

Прогноз погоди, скріншот: Youtube
Прогноз погоди, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Варто зазначити, що наступного тижня опадів не буде багато. Однак температури будуть значно помірніші за попередній тиждень і перебуватимуть в межах 25-28 градусів тепла.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки : +40 градусів і бурі.