Ягоди та фрукти дуже важливо правильно заморожувати на зиму, аби в холодну пору сповна насолодитися їхнім смаком і отримати всі необхідні вітаміни. Адже при неправильному заморожуванні, ви просто на просто можете зіпсувати продукти.

Про найпоширеніші помилки при заморожуванні ягід та фруктів пише сайт Ідеї 24.

Помилки під час заморожування:

1. Не можна заморожувати брудні фрукти та ягоди. Врахуйте, що після розморожування помити їх буде неможливо, тому доведеться викинути або їсти брудні.

Ягоди, фото: pixabay.com
Ягоди, фото: pixabay.com

2. Не використовуйте з цією метою харчову плівку. Краще придбати спеціальні контейнери або вакуумні пакети. Адже ягоди й фрукти можуть набути стороннього запаху.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

3. Персики та абрикоси не заморожуйте у свіжому вигляді. Для цього половинки персиків викладіть у пластиковий контейнер і залийте сиропом - 200 грамів цукру на 1 літр води.

4. Яблука у морозильній камері краще зберігати у вигляді пюре.

5. При наявності функції "швидке заморожування", обов'язково скористайтесь нею.

6. Не зберігайте ягоди у морозилці великими порціями. Розподіліть їх у таких кількостях, скільки потрібно вам на один раз.

7. Полуниця у цукрі заморожується наступним чином: чисті ягоди без плодоніжок засипте цукром і перемішайте. Коли вона почне виділяти сік перекладіть її у пластиковий контейнер і заморозьте.

8. Обов'язково виймайте кісточки з вишень, черешень та слив перед заморожуванням. Інші ягоди ретельно переберіть.

Заморожені ягоди, кадр з відео
Заморожені ягоди, кадр з відео

Нагадаємо, огірочки на салат й заготувати на зиму: як правильно поливати овоч, щоб врожай здивував усіх. Правила успішного вирощування огірків

Як повідомляв портал "Знай.uа", цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі з допомогою сірників. Як за допомогою сірників вберегти цибулю від хвороб та гнилі

Також "Знай.ua" писав, черв'яки втікатимуть з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід. Засіб для порятунку урожаю малини від шкідників