Саджанці цибулі часто піддаються впливу різних хвороб та гнилі, розчаровуючи городників і позбавляючи їх шансів на хороший врожай. Проте, на щастя, ситуацію можна легко виправити.

Завдяки простому методу з сірниками можна захистити саджанці цибулі від різних хвороб та гнилі. Перевірений метод від досвідчених городників врятував не одну грядку.

Варто пам'ятати про одну з найбільших проблем при вирощуванні цибулі. Оскільки вона випускає стрілки, часто їх просто обламують. Та робити цього в жодному разі не треба.

Вирощування цибулі, кадр з відео
Вирощування цибулі, кадр з відео

Виявляється, що стрілки цибулі обрізати звичайним способом не можна, тому що це може призвести до потрапляння вологи, внаслідок чого рослина починає гнисти. Щоб уникнути такої проблеми, існує перевірений спосіб й для цього потрібні звичайнісінькі сірники.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Коли цибуля почала підростати, подивіться на пір’я. Якщо побачите стрілку, її необхідно одразу обірвати для того, щоб цибулина не стоншувалась. Обламувати стрілку потрібно як найближче до основи.

А далі в отвір, який утворився після обламування, потрібно вставити головкою донизу звичайний сірник. Такий спосіб, як зазначається на сайті "Доброта", захистить рослину від потрапляння вологи, а сірка перешкоджатиме гниттю цибулини.

Вирощування цибулі, кадр з відео
Вирощування цибулі, кадр з відео

Нагадаємо, черв'яки втікатимуть з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід. Засіб для порятунку урожаю малини від шкідників

Як повідомляв портал "Знай.ua", як виростити солодкі помідори: цей простий засіб є у кожному домі. Секрет вирощування солодких помідорів

Також "Знай.ua" писав, соковиті помідори на борщ і томатну пасту: хитрощі вирощування для городників. Поради для того, щоб виростити хороший врожай помідорів