Укрпошті дозволили підвищити тарифи на універсальні послуги в середньому на 20%. Востаннє тарифи переглядали у 2019 році.

Про це повідомили в НКРЗІ.

Так, 16 липня, Нацкомісія держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації схвалила проект рішення про підвищення тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку для "Укрпошти".

Регулятор затвердив граничне подорожчання на рівні 20%. При цьому сама Укрпошта просила підвищити тарифи в середньому на 28,8%.

Тарифи вирішили підняти через інфляцію, зростання індексу цін виробників, підвищення мінімальної зарплати і подорожчання собівартості поштових послуг.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Укрпошта, фото: скріншот з відео, фото: Facebook
Укрпошта, фото: скріншот з відео, фото: Facebook

Як зазначили в комісії, затверджені тарифи на універсальні послугу є граничними, а це означає, що Укрпошта має право надавати клієнтам послуги нижче рівня певних граничних тарифів.

Повідомляється, що компанія за останні кілька місяців 6 разів зверталася з проханням переглянути тарифи. Останнє звернення було в травні 2021-го.

Укрпошта просила підвищити ціни поетапно:

  • 1 етап - з дати набрання чинності рішенням Нацкомісії до 30 листопада 2021 р., в середньому на 28,8%: по Україні — на 23%, за кордон - на 39,2%;
  • 2 етап-з 1 грудня 2021 р. — в середньому на 9,3%.

Нагадаємо, раніше Українці показали головні недоліки Укрпошти: "посилки лежать по місяцю, обслуговування-равлики"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українців переведуть на карти: "Укрпошта" відмовилася доставляти пенсії

Також «Знай.иа " писав, що Клієнти "Укрпошти" годину чекали на вулиці, поки співробітники відпочивали: ось яка черга зібралася