В Україні в 70% громадського транспорту не обладнані кондиціонерами. Тому зараз температура в салонах доходить до 50 градусів.

Про це розповіли в сюжеті Факти ICTV.

В Україні настільки аномальна спека, що навіть африканцям туго, тому що в Центральній Африці зараз прохолодніше, там температура не перевищує 25 градусів.

Не витримують аномальну спеку навіть самі водії. Кілька днів тому в Києві за кермом тролейбуса помер чоловік, раніше знепритомнів водій трамвая.

При цьому третина транспорту не обладнана кондиціонерами. Причому часто навіть ті, хто мають кондиціонер - їх не включають. Виявляється, водіям за економію дають премії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зате в розпорядження Київпастрансу йдеться, що включати кондиціонери водії повинні, коли салон прогрівається більш ніж на 20 градусів.

А зараз температура салону комунального транспорту Києва за 50 градусів. Навіть відкриті вікна не дають вітерця, до того ж на обличчях маски.

Людям похилого віку радять в таку спеку взагалі не виходити з дому, не те що їздити в транспорті.

Нагадаємо, раніше Автобуси "Київпастрансу" в аварійному стані, пасажири налякані: Лиса гума і гнилі кузова

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві водій трамвая не витримав + 47 градусів в кабіні і втратив свідомість

Також «Знай.иа " писав, що У Києві придумали оригінальний спосіб боротьби зі спекою: освіжає і бадьорить