У мережі розповіли про те, коли жінки мають право виходити на пенсію. Українка поставила питання, яке цікавить її вже тривалий час.

Новий пост з'явився на сторінці Пенсійний кур'єр в соціальній мережі Facebook, де кожен може задати будь-який, що цікавить його питання.

Українка пише, що їй зараз 51 рік, і заклад, в якому вона працювала медсестрою, було ліквідовано.

На пенсію пішла за стажем в 32,5 року, і тепер цікавиться, чи можна перейти на пенсію за віком в 55 років.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Якщо ви отримуєте пенсію за вислугу років, але під час трудової діяльності працювали у шкідливих умовах за професіями, передбаченими Списком № 2, то, за умови дотримання вимог законодавства щодо досягнення певного віку та наявності необхідного пільгового та страхового стажу, можете претендувати на переведення з пенсії за вислугу років на пенсію за віком на пільгових умовах" - йдеться в повідомленні.

Пенсіонерка, фото: Знай.uа
Пенсіонерка, фото: Знай.uа

Було передбачено, що співробітникам, які зайняті повний робочий день, і при цьому у них шкідливі і важкі умови праці, пільгова пенсія призначається тільки після закінчення 55 років, і при наявності трудового стажу не менше 30 років у чоловіків, з них 12 з половиною років на перерахованих роботах, а також не менше 25 років у жінок, 10 з яких на перерахованих роботах.

Пенсіонер, фото: скріншот з відео
Пенсіонер, фото: скріншот з відео

Для підтвердження стажу роботи зі шкідливими і важкими умовами праці надається трудова книжка з оформленими належним чином записами про займану посаду і період виконуваної роботи, але так зазвичай в трудовій книжці відсутні відомості про роботу протягом повного робочого дня, не вказуються характер виконуваної роботи, розділ, підрозділ, пункт, найменування списків або їх номера, куди включається цей період роботи, додатково надається уточнююча довідка.

Якщо підприємство було ліквідовано, тоді пільговий період призначають відповідні комісії, які є в кожній області, і в місті Київ при управлінні Пенсійного фонду.

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

Раніше повідомляли, киян попередили про зміни в роботі онлайн-сервісу: як тепер оформити субсидію.

Як повідомляв Знай, адвокат пояснила, чому можуть зменшити розмір аліментів на дитину: "якщо ви витратили…".

Знай писав, українських пенсіонерів змусять подавати декларації