Перша леді України Олена Зеленська розповіла про новий проект, який влада підготувала спеціально для українців, що часто подорожують. Українська мова тепер звучатиме і Киргизії.

Про це жінка розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де детально все розписала.

Як сказано в повідомленні, Українська тепер звучить і в Киргизії, а саме в Національному музеї образотворчих мистецтв імені Гапара айтієва.

Це знаковий музей для місцевих жителів, адже, з'явився він ще в 1930-х роках, як перша картинна галерея в Бішкеку. Через близько 90 років, тут вже зберігається практично 18 тисяч творінь мистецтва, при чому різного плану. Від живопису до скульптур.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До слова, тут є і український слід. Наприклад, роботи Івана Айвазовського, Олександра Осмьоркіна і Петра Кончаловського.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

"І ось тепер у цих залах звучатиме Українська мова: минулого тижня тут запустили україномовний аудіогід. Це вже 24-й аудіогід в межах проекту культурної дипломатії. Ми продовжуємо працювати над проектом культурної дипломатії, щоб українську мову чули в усіх куточках планети" - розповідає Олена Зеленська.

Музей в Киргизії, фото: Олена Зеленська
Музей в Киргизії, фото: Олена Зеленська

Окрему подяку перша леді висловила Посольству України в Киргизстані, а також директору музею.

Музей в Киргизії, фото: Олена Зеленська
Музей в Киргизії, фото: Олена Зеленська

На опублікованих знімках, до слова, можна побачити представників української діаспори в країні, що не може не радувати.

Нагадаємо, що Олена Зеленська відправила чоловіків у декрет і придумала для них ще дещо.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олена Зеленська відкрила неймовірні здібності українок: "Дівчата-сила"

Також Знай.ua писав, що Олена Зеленська зібрала за одним столом 150 бізнесменів.