За даними ЮНІСЕФ, Україна-найбільш голодуюча країна Європи. За даними, обнародуваний у липні Дитячим фондом ООН, в Україні недоїдають 9,8 мільйона жителів.

Попередня оцінка стану населення за показником голоду проводилася в 2014-2016 роках. Відтоді кількість українців, які відчувають гостру нестачу їжі, зросла на 200 тисяч осіб – до 1,1 мільйона громадян. У цю категорію віднесли тих, хто змушений пропускати як мінімум один прийом їжі в день через брак грошей.

У другій категорії - ті, хто не пропускає прийоми їжі, але все одно змушений скорочувати споживання їжі. Таких в Україні стало 8,7 мільйонів українців. Це на 200 тисяч менше, ніж у 2014-2016 роках.

Інфографіка ЮНІСЕФ
Інфографіка ЮНІСЕФ

Тобто ті, хто хоч якось зводили кінці з кінцями, з другої категорії "перекочували" в першу.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Серед європейських країн Україна виявилася найбільш "голодною", наступною за нею йде Росія.

Однак у процентному співвідношенні найгірше справи в Албанії - там недоїдають майже половина населення. Для України процентний показник-22,4% громадян, тобто голодує майже кожен п'ятий житель країни.

Рейтинг міжнародного проекту Numbeo, Інфографіка Слово і Діло
Рейтинг міжнародного проекту Numbeo, Інфографіка Слово і Діло

За даними міжнародного проекту Numbeo, який щорічно складає рейтинг якості життя серед країн, Україна виявилася 65-тою з 80. При цьому Польща - на 36 місці, а Білорусь – на 39 позиції.

Нагадаємо, що Українка завдяки дубу, який посадив її дідусь може спілкуватися з найріднішими людьми: "йому більше 100 років"

Як повідомляв портал Знай.ua, львів'янам показали, як одягалися жінки в 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.ua писав, львів'ян впустили на Галицьке весілля 50 років тому: "часи важкі, зате почуття справжні"