У Китаї 12-мільйонне місто накрило масштабними паводками — у Чженчжоу затопило метро, 12 людей потонули, понад 100 тисяч — евакуювали.

У китайській провінції Хенань після рекордних дощів розпочалися масштабні паводки. У столиці регіону місті Чженчжоу за годину випало понад 20 см опадів.

Через негоду у 12-мільйонному місті затопило метрополітен. Внаслідок цього у підземці загинуло 12 людей. Місцевій владі довелося повністю зупинити роботу метро.

Повінь у Китаї, кадр з відео
Повінь у Китаї, кадр з відео

Повінь у Китаї, кадр з відео
Повінь у Китаї, кадр з відео

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

З порятунком великої кількості потерпілих у провінції рятувальники не могли справитися самотужки. Тому довелося залучити й військових.

Сильні дощі спричинили відключення електрики по всьому місту. З повним її відключенням зіткнулася, зокрема, величезна лікарня із майже 10 тисячами пацієнтів.

Масштабність паводків визнав і очільник Китаю Сі Цзиньпін. Під час свого звернення він назвав ситуацію "дуже серйозною". Сі Цзиньпін віддав наказ "зробити пріоритетом безпеку життів та майна людей".

Повінь у Китаї, кадр з відео
Повінь у Китаї, кадр з відео

Повінь у Китаї, кадр з відео
Повінь у Китаї, кадр з відео

Нагадаємо, велетенський град знищив урожай і побив вікна українцям: зливи не припиняються. Українці рятують свої домівки та урожай від сильних злив

Як повідомляв портал "Знай.ua", потужна злива перетворила Київ на "підводний човен": метро затоплено, транспорт паралізований. Київ накрило негодою - сильні дощі знерухомлюють людей і машини

Також "Знай.ua" писав, в Україні знову гулятиме негода, синоптик налякала прогнозом: "Вальне злива, гримітимуть грози". Синоптик ошелешила прогнозом на середині робочого тижня