Свої шкільні роки телеведуча Маша Єфросиніна називає одними із найяскравіших у житті. Зірка зізналася, що була улюбленицею і полюбляла вчитися.

Починаючи з п'ятого класу старші товариші почали лякати її та однокласників суворою вчителькою англійської мови, яку звали Вікторія Григорівна. Всі говорили, що на її уроках навіть дихати страшно, тому юна Маша аби не злити вчительку з головою поринула у навчання, передає "liga.net".

Маша Єфросиніна, фото з Instagram
Маша Єфросиніна, фото з Instagram


"Я втягнулася в англійську так, що наприкінці п’ятого класу Вікторія Григорівна викликала мене до себе в кабінет на "продльонці". Вона закрила кабінет на гачок, посадила перед собою і сказала: "Марія, а скажіть, будь ласка, (радянські часи, 90-й рік), ви уявляєте, що у вас неймовірний дар до вивчення мов?". Я пропоную вам йти далі – розвивати вашу англійську ще краще. Пропоную займатися додаткові години. На Заході це називається репетиторство. Ви – перша у мене за багато років, хочу дати вам більше. Але якщо хтось дізнається, мене можуть звільнити. Але я вирішила ризикнути, думала кілька ночей. Хочете зі мною займатися й оволодіти англійською так, що перед вами колись відкриється весь світ?", - згадує Єфросиніна.

Після цього юна Маша прийшла додому і переповіла цю історію батькам. Спочатку вони не були у захваті від такої ініціативи вчительки. Проте батьків телеведучої переконало те, що за допомогою мов вона зможе побачити весь світ і вони погодилися.
Тому починаючи з шостого класу її життя перетворилося на присвячення англійській мові. Бо щонеділі замість того, щоб іти на море з друзями, на риболовлю з татом, гуляти в дворі, вона зранку їхала через все місто на автобусах, аби позайматися три години англійською.

Зараз Маша Єфросиніна доволі часто згадує шкільні роки, тому що має двох дітей: старша донька закінчує 11 клас, а син Сашко цього року йде в перший клас.

"Лише з процесом, який ми пройшли з Наночкою зі школами, різними проблемами, досвідом, я почала по-іншому дивитися на цінність та вплив школи на дитину. Коли вже твої діти ходять, ти починаєш копирсатися в минулому – тобі потрібні відповіді на запитання, чому дитина не хоче йти в школу, чому біжить туди, не хоче вивчати якийсь предмет", - каже вона.

Маша Єфросиніна, фото з instagram
Маша Єфросиніна, фото з instagram

Телеведуча переконана, що цікавість і жага до знань формується не тому, що мама з татом перевірять щоденник, а тому, що тобі хочеться пізнавати світ, і саме це формується у початковій школі.

"Тому вважаю недооціненою роботу вчителів початкових класів. Так само як і недослідженою до кінця. Мій досвід і досвід моєї старшої дитини був негативний. Я взагалі з радянської школи, де могли і вдарити і накричати – це сильно травмує і формує бажання чи небажання вчитися у житті", - каже вона.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Маша Єфросиніна, фото: Instagram
Маша Єфросиніна, фото: Instagram

Маша Єфросиніна впевнена, що навчання дитини – це союз батьків і вчителів. Тому вважає величезною помилкою, коли батьки, віддаючи дітей до школи, знімають з себе відповідальність за те, як і що вивчає їхня дитина.

"Вчителі не можуть нести відповідальність за все, що відбувається з дитиною. Не можуть і не треба, бо вони – не батьки цієї дитини", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Маша Єфросиніна в купальнику станцювала для головного чоловіка: "Олександр просив.."

Як повідомляв портал Знай.uа, Маша Єфросиніна осідлала залізного коня, не кожна так зможе: "У хмарах".