Минулого тижня в США на берег вимило дуже рідкісну і велику рибу-опах.

Про це розповіли в Seaside Aquarium в Facebook.

Так, рибу-опах або рибу-місяць викинуло на пляжі в Сісайті, в штаті Орегон. Подібна знахідка для узбережжя Орегону - велика рідкість.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, про види мало що відомо, оскільки вони мешкають глибоко в океані.

риба-опах, фото: Seaside Aquarium / Facebook
риба-опах, фото: Seaside Aquarium / Facebook

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Риба важить 45 кг, довжиною - метр. Спочатку її заморозять, а потім передадуть для вивчення студентам і вченим. Вона настільки рідкісна, що планується, що скелет риби після вивчення будуть показувати на виставках.

риба-опах, фото: Seaside Aquarium / Facebook
риба-опах, фото: Seaside Aquarium / Facebook

Про "місячних" риб відомо небагато. У 2015 році дослідники повідомили, що опах - це поки єдина відома повністю теплокровна риба. Вона має кровоносні судини в зябрах, що дозволяє циркулювати теплу кров по всьому тілу. Риба-місяць може виростати до двох метрів і важити 270 кілограмів.

Представники цього виду мешкають в пелагічних, тропічних і помірних водах, де харчуються крилем і кальмарами.

Нагадаємо, раніше Рибалка випадково зловив 200-річного морського окуня: улов вдався на славу. Рибалка зловив найстарішого морського окуня

Як повідомляє портал «Знай.иа» Реліквія за $ 1000 плаває разом з рибкою: втрачений скарб виявили через півроку, залишилося тільки зловити. Якщо хтось зможе зловити цю рибку, йому сильно пощастить

Також «Знай.иа " писав, що Риба-монстр захопила місцевий пляж, одне з найрідкісніших видовищ у світі. Жахлива риба вимилася на пляжі в Сполучених Штатах Америки, і як її описували місцеві - «дивно рідкісна знахідка».