У Південному Уельсі, що у Великій Британії, чотирирічна Лілі Вайлдер знайшла слід динозавра на пляжі Бендрикс-Бей. Йому приблизно 220 мільйонів років.
Про це повідомляє ВВСnews.

Так, стало відомо, що чотирирічна Лілі помітила незвичний слід біля моря на пляжі. Виявилося, що цей відбиток належить динозавру і був залишений 220 мільйонів років тому.

Слід динозавра, виявлений на пляжі Бендрікс-Бей, Велика Британія Фото: Музей Уельсу
Слід динозавра, виявлений на пляжі Бендрікс-Бей, Велика Британія Фото: Музей Уельсу

Вчені поки що не можуть визначити, який саме динозавр залишив цей. Проте називають його найкращим зразком, коли-небудь знайденим на цьому пляжі. Науковці кажуть, що це було струнка тварина, яка ходила на двох лапах й активно полювала на інших дрібних тварин і комах.

Фото: ВВСnews
Фото: ВВСnews

Відкриття чотирирічної дівчинки дуже важливе для вивчення динозаврів в цілому. Все через те, що вважається, що динозаври з’явилися приблизно 230 мільйонів років тому, тож цей слід представляє дуже важливий ранній етап їх еволюції.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, всупереч грабіжникам, погоді і відчаю: як проходили пошуки знаменитої золотої пекторалі

Як повідомляв "Знай.ua", на Кривбасі розроблять дорожню карту щодо вирішення проблем зі скиданням шахтних вод в Інгулець. Шлях археолога Бориса Мозолевського до головної знахідки свого життя - скіфвської пекторалі, був тернистий

Знай.ua писав, у Франківську водолази виявили причину трагічної загибелі трьох людей у річці: "Глибиною 4 метри". Держекоінспекція виступить координатором проекту вирішення проблеми скидання надлишків зворотних (шахтних) вод Кривбасу.