На сайті президента України з'явилася чергова петиція, і стосується вона небезпечного водіння, а саме, дріфту в недозволених місцях. Українець просить підтримати його.

Автором виступив Тихомиров Олександр Віталійович, і опублікована вона на сайті була в четвер, 22 липня.

За словами ініціатора, останнім часом все більш стало випадків, коли транспортний засіб використовують для того, щоб продемонструвати всі його можливості, а саме дрифт, нічні гонки і змагання.

Петиція на сайті президента, фото: скришот
Петиція на сайті президента, фото: скришот

"Вважаю за необхідне внести поправки до Правил дорожнього руху, зазначено неправомірність такого використання ТЗ, що є загроза потенційною жертвою таких лихач і демонстрантів. Ні в правилах дорожнього руху ні де - небудь ще подібні пункти відсутні і винуватці не несуть ніякої відповідальності " - пише автор петиції.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Саме тому, він хоче, щоб виписувався штраф на суму, як мінімум 500 гривень.

Інший чоловік вимагати, щоб кримінальну відповідальність за ДТП збільшили, якщо надалі загинуло відразу кілька людей. Аварія-досить часте явище, зокрема в Україні.

Петиція на сайті президента, фото: скришот
Петиція на сайті президента, фото: скришот

Іноді винуватцем стає безвідповідальний водій, який водить автомобіль в стані алкогольного сп'яніння. Термін ув'язнення не перевищує 10 років, і це, за словами автора вкрай несправедливо, так як на момент аварії водієві найчастіше не більше 18-25 років, тобто він вийде на свободу в 28-35 років, а загиблі вже ніколи не повернуться до життя.

Саме тому ініціатор вимагає, щоб було збільшено мінімальне і максимальне покарання.

В третина петиції автор просить дозволити автомобілям, в яких на момент руху знаходиться від трьох і більше осіб, користуватися смугами для громадського транспорту. Це допоможе зменшити кількість пробок.

Петиція на сайті президента, фото: скришот
Петиція на сайті президента, фото: скришот

"Як наслідок, за цією ж інтенсивністю руху кількість перевезених осіб зросте в два-три рази. Крім того, регулярне використання спільних поїздок гарантовано знижує трафік, допомагає розвантажити дороги в години пік і зменшує згубну дію автомобільних викидів на навколишнє середовище.

Введення таких змін дозволить значно поліпшити екологічний стан в державі, через зменшення викидів вуглекислого газу в повітря зменшиться показник забруднення і завдяки цьому, дозволить, зокрема, виключити місто Київ зі списку "20 мегаполісів світу з найбільш забрудненим повітрям" - повідомляє автор.

Раніше повідомляли, оскаженілий Татусь з сином на руках погрожував викинутися з 13-го поверху: подала на розлучення.

Як повідомляв Знай.uа, у Польщі сталася жахлива ДТП: постраждали українці.

Знай.uа писав, "Атракціон смерті" в Криму ледь не забрав життя мами і дитини: зірвалися з висоти.