Згідно з широкомасштабним оглядом вчених, вживання червоного та обробленого м’яса пов’язане з підвищеним ризиком серцевих захворювань.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе дивлячись на те, що червоне м’ясо, наприклад яловичина, баранина та свинина, має у собі достатньо білка, корисних вітамінів та мінералів, вчені не радять його вживати через те, що це може викликати рак кишківника.
Також, любителям м’ясного рекомендують не вживати перероблені м’ясні продукти: типу бекону, шинки, сосисок та ковбаси салямі. Це допоможе зменшити ризик мати онкологічні захворювання. раку.
Наразі, експерти зробили висновок, що червоне та оброблене м’ясо підсилює ризик мати серцеві захворювання. У дослідженні взяли участь близько 1,4 мільйони осіб. За їхнім станом здоровя слідкували майже 30 років. Згідно результатів, які опубліковані у виданні Critical Reviews In Food Science And Nutrition, сказано, що на кожні 50 г спожитого обробленого м’яса щодня, збільшує ризик захворіти на ішемічну хворобу серця аж на 18 відсотків.
А якщо щодня вживати неперероблене червоне мясо, то ризик підвищується ще на 9 %.
У той же час, вживання мяса птиці не має подібних ризиків.
До речі, результати дослідження зовсім не значать, що усім різко доведеться відмовитися від червоного мяса. Просто варто переглянути кількість його вжиіання.
Нагадаємо,
Також Знай.uа писав
Як раніше повідомляв Знай.uа