Згідно з широкомасштабним оглядом вчених, вживання червоного та обробленого м’яса пов’язане з підвищеним ризиком серцевих захворювань.

Не дивлячись на те, що червоне м’ясо, наприклад яловичина, баранина та свинина, має у собі достатньо білка, корисних вітамінів та мінералів, вчені не радять його вживати через те, що це може викликати рак кишківника.

Також, любителям м’ясного рекомендують не вживати перероблені м’ясні продукти: типу бекону, шинки, сосисок та ковбаси салямі. Це допоможе зменшити ризик мати онкологічні захворювання. раку.

Наразі, експерти зробили висновок, що червоне та оброблене м’ясо підсилює ризик мати серцеві захворювання. У дослідженні взяли участь близько 1,4 мільйони осіб. За їхнім станом здоровя слідкували майже 30 років. Згідно результатів, які опубліковані у виданні Critical Reviews In Food Science And Nutrition, сказано, що на кожні 50 г спожитого обробленого м’яса щодня, збільшує ризик захворіти на ішемічну хворобу серця аж на 18 відсотків.

А якщо щодня вживати неперероблене червоне мясо, то ризик підвищується ще на 9 %.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

У той же час, вживання мяса птиці не має подібних ризиків.

До речі, результати дослідження зовсім не значать, що усім різко доведеться відмовитися від червоного мяса. Просто варто переглянути кількість його вжиіання.

Нагадаємо, Українцю на вокзалі продали сосиску в тісті з неприємним сюрпризом: "Там черв'яки!"

Також Знай.uа писав Українці знайшли кумедний спосіб подолати навалу медуз: приготувати і з'їсти

Як раніше повідомляв Знай.uа Українець придбав печиво до чаю, але "начинка" почала повзати: "Всі хочуть їсти"